Talíř (KDU-ČSL): Je na čase předat štafetu mladým

01.09.2019 7:37

Bývalý ministr kultury, poslanec a primátor Českých Budějovic Jaromír Talíř složil k 26. červnu letošního roku mandát zastupitele krajského města Českých Budějovic. Po téměř třiceti letech svého působení v komunální politice tak přepouští svou pozici mladším představitelům KDU-ČSL.

Talíř (KDU-ČSL): Je na čase předat štafetu mladým
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Složil jsem funkci zastupitele a předsedy finančního výboru. Velmi si vážím důvěry, kterou mi dali voliči v loňských volbách, ale myslím, že v mých 69 letech je na čase předat štafetu mladým a nadějným politikům KDU-ČSL. Je to přirozená generační obměna,“ podotkl Jaromír Talíř.

Podobně jako post jihočeského zástupce v celostátním výboru KDU-ČSL předal Jaromír Talíř na letošním sjezdu v Brně svému jmenovci Františku Talířovi, v zastupitelstvu Českých Budějovic ho nahradí jednatřicetiletý středoškolský učitel a krajský tajemník jihočeské KDU-ČSL Šimon Heller. „Jaromíra Talíře si velmi vážím jako mimořádné politické osobnosti, která má velké zásluhy o rozvoj Českých Budějovic, Jihočeského kraje i celé naší země. Bude mi ctí na jeho letitou dobrou práci pro naše město v zastupitelstvu navázat,“ prohlásil Heller.

Jaromír Talíř tak zůstává zastupitelem Jihočeského kraje a místopředsedou jihočeských lidovců. „Politiku postupně opouštím, ale úplně z ní neodcházím. Když se dělá dobře, je to krásná služba společnosti. Je to ale také týmová práce, proto je třeba dát prostor  i mladším,“ doplnil Jaromír Talíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…