Talíř (KDU-ČSL): Soláry patří na střechy, ne na pole

12.02.2022 11:51 | Komentář

Nejmenovaná pražská firma oslovila náš odbor životního prostředí s žádostí o konzultaci jednoho solárního projektu. Jelikož úředníci vědí, že mě mají o podobných případech informovat, přeskládal jsem si dnešní program a zástupce této firmy přijal osobně.

Talíř (KDU-ČSL): Soláry patří na střechy, ne na pole
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

A copak jsem se dozvěděl? Že by rádi postavili obří solární elektrárnu na severu našeho kraje o rozloze 55 ha, která ale samozřejmě nebude vůbec nikomu vadit. A už vůbec ne přírodě, dokonce prý svým způsobem podpoří biodivezitu. Jediná "drobnost" je, že to je všechno zemědělská půda.

Takže pozor. My jako kraj 100% podporujeme solární panely na střechách všech supermarketů, škol, parkovišť, nemocnic, atd. To je správná cesta. Jakékoliv zabírání půdy a likvidace krajiny ve jménu "ekologie" je ale pro mě opravdu červeným hadrem.

Zástupcům firmy jsem tedy poděkoval za návštěvu a ujistil je, že udělám všechno pro to, aby tento projekt nikdy nevznikl. Na plakátech jsem měl napsáno napsáno: ”Ochráníme jihočeskou krajinu.” A myslím to vážně.

Mgr. František Talíř
první náměstek hejtmana Jihočeského kraje

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…