Telička (ANO): Dohoda s Tureckem jen těžko zastaví migraci

13.03.2016 7:34

„Mám pochybnosti, že dohoda EU s Tureckem v některých bodech vede správným směrem. Princip ‚jeden za jednoho‘ – tedy za každého syrského uprchlíka vráceného z Řecka do Turecka si EU vezme jednoho syrského uprchlíka ze Sýrie nebo z Turecka – sice migraci legalizuje, ale těžko povede k omezení migračního proudu. Navíc budeme v celém tomto procesu silně závislí na Turecku,“ uvedl Pavel Telička ve středeční debatě na plenárním zasedání EP ve Štrasburku.

Telička (ANO): Dohoda s Tureckem jen těžko zastaví migraci
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

„Některé požadavky Turecka s migrací a péčí o uprchlíky vůbec nesouvisí, ať už jde o liberalizaci víz pro turecké občany nebo otevření dalších kapitol v přístupových jednáních. Přitom by k tomu mělo dojít v situaci, kdy si turecký režim počíná stále autoritativněji a stále méně respektuje lidská a politická práva svých občanů. To nemohu přijmout. Dále si říkám, na základě čeho si státníci myslí, že tím zasáhneme organizované bandy převaděčů? Nevrátí se pouze k jiným trasám? Těch otázek je celá řada“, prohlásil Telička.

"Očekávám, že konečná dohoda s Tureckem bude skutečně realistická a bude obsahovat konkrétní opatření i způsob, jak kontrolovat jejich naplňování. Především však, že bude tvořit jen jednu část komplexního řešení k okamžitému uvedení do praxe. To zatím postrádám.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.