Telička (ANO): Miliarda na dopravní projekty v Evropské unii – nová výzva Komise k předkládání návrhů

11.02.2017 14:04

Evropská komise vypsala 8. února 2017 novou výzvu k předkládání návrhů, na nové projekty v oblasti dopravy chce dát až miliardu euro.

Telička (ANO): Miliarda na dopravní projekty v Evropské unii – nová výzva Komise k předkládání návrhů
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

Poprvé tato výzva kombinuje financování ze strany veřejných institucí, soukromého sektoru a z Evropského fondu pro strategické investice, EFSI. Cílem je posílit investice vylepšit dopravní infrastrukturu, a to inovativní a udržitelnou cestou. Z těchto nových možností financování by měly mít prospěch zejména tzv. kohezní země – tedy ty, které více využívají financování z EU, vč. České republiky. Získané finanční prostředky mohou velmi dobře pomoci v digitalizaci dopravního odvětví a podpořit rozvoj přeshraničních vazeb.

„Já tuto iniciativu určitě vítám. Myslím, že takováto kombinace grantů je dobrá příležitost k posílení investic a k realizaci opravdu inovativních dopravních projektů. Je třeba, aby se digitalizace zrychlila, a to napříč všemi druhy dopravy – aby se posílila konkurenceschopnost a udržitelnost. Doufám, že kohezní země jsou připraveny takové projekty předložit,“ říká k tomu Pavel Telička (nestr. za ANO, frakce ALDE), který je koordinátorem parlamentního Výboru pro dopravu a cestovní ruch (TRAN) a oblastí dopravy se dlouhodobě zabývá (jeho reakce najdete např. zde, na této straně či zde).

Více informací o vypsaných výzvách najdete v tiskové zprávě Komise či na webu EK.

Z osobního webu politika

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…