Thoma: Letní kino Háječek má nového provozovatele

15.05.2020 15:38

Do vypsaného výběrového řízení na nájemce a provozovatele areálu letního kina Háječek se v řádném termínu přihlásili tři uchazeči.

Thoma: Letní kino Háječek má nového provozovatele
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

Z jejich předložených koncepcí provozování kina vybírala rada města na svém mimořádném zasedání 14. května budoucího nájemce.

„Nesoutěžilo se na ekonomické ukazatele, ty byly pevně dané městem v podmínkách soutěže, ale o koncept příštího provozování,“ přiblížil podmínky výběru náměstek primátora Juraj Thoma. A právě celkové dramaturgické pojetí, jasná marketingová linie a ekonomická rozvaha spolu se zjevně velikým odhodláním a nadšením uchazeče zaujalo radu města natolik, že na období od 15. června 2020 do 31. srpna 2022 vybrala za nájemce letního kina Háječek zapsaný spolek Asociace jihočeských audiovizuálních tvůrců z Českých Budějovic.

„Líbí se mi, jak vítěz uvažuje nejen o filmové dramaturgii, která by vyváženě přinášela filmovou klasiku i hollywoodské premiéry, ale i o doprovodných programech, jimiž chce nabídnout publiku hudební, divadelní nebo taneční performance, a to ať už před samotným promítáním nebo jako samostatný program,“ přiblížil některé záměry nájemce kina náměstek Thoma.

Pro veřejnost důležitou informací je, že vstupné bude opět jednotné, a to ve výši 50 Kč. Město České Budějovice se bude roční dotací 600 tis. Kč podílet na dorovnání přímých nákladů na jednu vstupenku, které si nárokují distributoři filmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…