Thoma: Mariánské náměstí oživí nové divadlo a filharmonie

01.12.2019 12:12

Pracovní skupina pro přípravu soutěže na novou budovu Jihočeského divadla a filharmonie se schází pravidelně, naposledy to bylo 18. listopadu.

Thoma: Mariánské náměstí oživí nové divadlo a filharmonie
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

Skupinu tvoří zástupci města, kraje, divadla, filharmonie, nadačního fondu divadla a architekti specializovaní na divadelní a hudební provozy ze společnosti Bühnenplanung Walter Kottke Ingenieure, Bayreuth. „Skupina projednala finální podobu studie se stavebním programem, funkčním diagramem, nákladovým rámcem a časovým harmonogramem. 

Studie uvažuje o dvou variantách řešení budoucího divadelního a filharmonického provozu,“ uvedl první náměstek primátora Juraj Thoma s tím, že jedna předpokládá kompletní přesun všech divadelních souborů do nové budovy a druhá předpokládá ponechání činohry ve stávajících divadelních prostorách a jejich úpravy. 

Zmiňovanou studii financoval Nadační fond Jihočeského divadla a stane se podkladem pro diskusi nad zadáním soutěže na stavbu nové budovy divadla a filharmonie na Mariánském náměstí. V prosinci a v lednu bude s finální studií seznámeno město a kraj a následně bude prezentovaná veřejně. „Vlastní urbanisticko-architektonická nebo architektonická soutěž by mohla být vyhlášena v roce 2021. Náklady na její vypsání jsou podle kvalifikovaného odhadu v dnešních cenách osm až deset milionů korun,“ dodal Juraj Thoma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

21:03 Šmarda (SOCDEM): Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.