Tichá (Piráti): Koalice na radnici Prahy 6 spolupracuje s developery až příliš

10.03.2019 17:17

Kandidátka do Evropského parlamentu komentuje na facebookovém profilu hospodaření radnice Prahy 6

Tichá (Piráti): Koalice na radnici Prahy 6 spolupracuje s developery až příliš
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Odjakživa mě baví pomáhat lidem. Jsou to především každodenní maličkosti: s Piráty vaříme guláš pro potřebné, ale pomáháme i s přáteli mimo politiku. Když soused potřebuje něco na zahradě, sejde se nás pět i deset. Se vším pomůžeme a ještě je zábava. Jsem šťastná, když jsou šťastní lidé kolem mě.

Mě dělá šťastnou hlavně můj syn. Procestovala jsem s ním kus světa, aby si užil jednoho z nejopojnějších pocitů, co znám. Nikdy nezapomenu na ten první šok ze svobody, když jsem se konečně mohla nadechnout při návštěvě tehdejšího západního Německa s basketbalovým týmem. Za ten jsem hrávala první ligu. Syn dnes studuje Brown University v USA, kam získal stipendium, z čehož mám velkou radost. Brzo bude i na stáži v českém parlamentu, tak snad se setká i s našimi kluky a holkami z Pirátů.

Co sama uznávám a hledám, jsem objevila právě u nich. Dnes jsem pirátská zastupitelka na Praze 6 a kandiduji i do evropského parlamentu. V Dejvicích je nás devět a jsme v opozici. Máme ale skvělý tým a dobře se nám pracuje. Zabýváme se třeba kauzou polikliniky pod Marjánkou. Radnice ji dlouho nechala chátrat a nakonec se rozhodla ji zbourat. Snažíme se pomoci tamním lékařům a zachránit ji. Trojdomek v Šolínově ulici jsme uchránili před třicetiletým pronájmem soukromé firmě. Složili jsme se na právničku, podali jsme stížnost u Úřadu na ochranu hospodářské soutěže, které bylo vyhověno, a prostor jsme tak zachovali pro potřebné.

Velká část pozemků Prahy 6 patří Pentě. Ta kupuje stále další a další parcely. Radnice jí přitom například pozemek u Kulaťáku prodala za nejnižší odhad ceny. Zdá se, že koalice na radnici zkrátka spolupracuje s developery až příliš. Chtěla bych, aby se plýtvání veřejných prostředků podařilo zabránit co nejvíce. Občané by si zasloužili, aby jejich prostředky radnice využívala efektivněji. Kdyby se tak stalo, mohla bych se zase věnovat více těm, které mám nejradši.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…