Tomáš (SZ): Zjevná faleš politických billboardů

05.09.2016 8:32

Každá volební kampaň se připravuje dlouho dopředu. Strany si dle svých možností najímají různě drahé profesionální specialisty, kteří jim radí jak na to. Když ale takovému specialistovi řeknete, že chcete kampaň bez velkoplošné venkovní reklamy, tedy billboardů, začne protestovat.

Tomáš (SZ): Zjevná faleš politických billboardů
Foto: Spolu pro kraj
Popisek: Petr Tomáš

Tlačí Vás k tomu, aby se objednaly alespoň nějaké. Je totiž úplně jedno, že informační hodnota těchto nosičů politické reklamy je blízká nule. Je potřeba lidem doslova natlačit do hlavy nějaká hesla, obličeje a značky. Kampaň do krajských voleb by ale měla být o krajských tématech. „Chyba“ volá odborník na politickou reklamu. Krajské volby rozhodují celostátní témata. Je úplně jedno, že na ně nemají kraje žádný vliv. A tak se na veřejnosti potkáváme s podivnými hesly a fotografiemi s pečlivě vyžehlenou a omlazenou pletí. Dálnice,dálnice,dálnice volá zmateně nádherná digitálně omlazená dáma vedle charizmatického dobrácky vyhlížejícího podnikatele, který na jiném místě vykřikuje, že politici (se kterými sedí a spolurozhoduje ve vládě) jsou řízeni mafií a že si občan zaslouží lepší, tedy jeho firmu. Jiný billboard s roztomilými postavami vzkazuje prezidentovi nějaké vlastivědné údaje. Naštěstí v jiné verzi přeje občanům alespoň příjemné léto. A další, to už je opravdu legrace. Že Jaderná bába vše pohlídá je super nápad. Zejména proto, že pokud to bude hlídat, tak jistě mimo zastupitelstvo. Přijmutí mandátu jí zákon vzhledem k vysoké funkci ve státní správě neumožňuje. Ale hlídat opravdu bude, psali to v té reklamě. Další hromady papírů jistě už získávají svou barvu a určitě to bude stát za to. Objeví se nějací zachránci národa s jasným a jednoduchým řešením všech problémů Evropy, které sdělí před krajskými volbami národu? Očekávám, že i oranžové barvy v ulicích nebude málo a nechám se překvapit jaké „krajské“ téma uvidíme. Chtělo by to něco rázného a bojovného.

A tak se chci vlastně voličům omluvit. Nemáme rozum. Nemáme billboardy. Jen na několika málo zadních sklech autobusů je k vidění obličej (také malinko vyžehlený) našeho lídra, ale žádná přihlouplá hesla. V programu máme pouze ta témata, které může krajské zastupitelstvo opravdu ovlivnit. KDU-ČSL, Strana zelených a SNK-ED mají v celostátní politice na některá důležitá a aktuální témata rozdílné názory. To nám ale vůbec nebrání vytvořit slušný a realizovatelný program pro Středočeský kraj.

Petr Tomáš
Profesionální záchranář
Spolu pro kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.