Tošenovský (ODS): Chroničtí kandidáti a svazáci

06.05.2014 12:27

Každý čtenář Maria Puza (případně divák vynikajícího zpracování Francise Forda Coppoly) ví, že o soupeřích se u společného oběda nemluví. Přesto doufám, že mi odpustíte drobnou glosu, kterou bych chtěl houstnoucí atmosféru před květnovými volbami do Evropského parlamentu trochu odlehčit.

Tošenovský (ODS): Chroničtí kandidáti a svazáci
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Mezi kandidáty politických stran je totiž možné identifikovat několik zajímavých skupin. Zaměřím se na dvě nejvýraznější. Pro „chronické kandidáty“ je kandidatura do jakýchkoli voleb občanskou povinností. Minulé kampaně jsou zapomenuty, třeba to vyjde tentokrát. No nezažíváte taky při pohledu na některé předvolební billboardy pocity déja vu?

Druhou skupinu jsem si nazval „svazáci“, a to kvůli nadšení, které připomíná legendární svazácké brigády. Doteď to všichni staří dělali špatně, ale už jedeme my. Hned po příjezdu seskočíme z korby a budeme makat ostošest, závazky splníme na 150 procent. A že se přitom sklidí i ta úroda, která už je dávno ve stodole? K tomu snad ještě dovětek - prosím nepodléhejte podobnému pábení. Evropský parlament je obrovská mašina a každý nováček bez výjimky potřebuje čas na prozkoumání jeho podhoubí, procedur a jemných vazeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…