Třetina (TOP 09): Ukrajina na to není sama

27.02.2022 14:48 | Komentář

Stejně jako Vy jsem v šoku. Rusko napadlo Ukrajinu. U nás v Moravském Krumlově víme, jak zní ruská děla. Rudá armáda srovnala město se zemí, zámek to přežil jen zázrakem a opravy tohoto poškození města skončily teprve minulý rok. V tuhle chvíli mi jdou hlavou dvě věci.

Třetina (TOP 09): Ukrajina na to není sama
Foto: archiv TT
Popisek: Mgr. Tomáš Třetina starosta Moravského Krumlova (TOP 09)

Nenechat se zastrašit. Agresorovi se patří říct ne. Plně podporuji kroky naší vlády a podpořím to, aby naše odpověď byla jednoznačná. Jsme součástí Evropy, která je významnou ekonomickou silou. Teď toho musíme využít.

Pomoci těm, kteří utíkají před válkou. Víme to všichni - bez Ukrajinců by u nás rozpočty za stavby vylétly o desítky procent. Tátové od rodin sem jezdili makat, aby uživili své rodiny. Teď jim musíme pomoci.

Vladimír Putin zavedl Rusko do války. Řekl celou řadu výhružek, my sovětskou okupací známe a ruského medvěda se nelekneme.

TOMÁŠ TŘETINA, KRAJSKÝ PŘEDSEDA TOP 09 JMK, SENÁTOR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…