Trikolóra: Chraňte ohrožené skupiny a otevřete školy

19.01.2021 11:06

Na dnešním jednání sněmovny navrhnou poslanci dva body jednání, které se týkají ochrany ohrožených skupin obyvatelstva namísto plošných uzávěr společnosti a otevření škol v nejrychlejším možném termínu.

Trikolóra: Chraňte ohrožené skupiny a otevřete školy
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

„Data z Francie říkají, že třetina zemřelých na COVID-19 pochází z domovů pro seniory, data z USA mluví dokonce o 39 %, u nás je to asi čtvrtina. Stát boj proti COVIDU stál minulý rok 500 miliard a podobná částka to bude i letos. Pokud bychom čtvrtinu z rozfofrovaných prostředků použili na ochranu nejohroženějších skupin, vychází to na jednu babičku nebo dědečka hodně přes milion. Jak jsme je tedy ochránili? Málo. Namísto toho se stát soustředí na to, aby maturanti nechodili do školy a na tréninky a nechává krachovat desetitisíce lidí. Místo ochrany zranitelných stát omezuje zdravé,“ uvedl předseda hnutí Václav Klaus mladší.

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí

„Na můj nátlak vláda zařídila, že za imobilními občany dojede mobilní očkovací tým nebo praktický lékař, ale mobilní seniory dále nutí jezdit desítky kilometrů do očkovacích center, nebo se registrovat přes internet, když 2/3 z nich ho ani nepoužívají. Takhle dle mě nemá ochrana těch nejzranitelnějších vypadat,“ dodal předseda Národní rady osob se zdravotním postižením a odborný garant Trikolóry pro práci a sociální věci Václav Krása.

Tématu otevření škol se věnovala poslankyně a místopředsedkyně hnutí Zuzana Majerová Zahradníková. „Vláda nemá jakákoliv data, ani nemá snahu je dostat. Například prvňáci a druháci ve škole jsou, třeťáci a čtvrťáci ne – kde jsou data za poslední měsíc o počtu nakažených prvňáků vs. třeťáků. Pakliže jsou čísla stejná, okamžitě otevřete školy. U malotřídek, devátých tříd a maturitních ročníků je to třeba udělat hned,“ uvedla.

„V rodinách, kde je vzdělání na vrcholu hodnot, jde distanční výuka ještě zvládnout. Bohužel takových rodin je u nás menšina. Každý další den, kdy jsou žáci doma, tak prohlubujeme krizi vzdělání v ČR a zvětšují se rozdíly mezi dětmi, speciálně v Ústeckém kraji. Jedna z nejhorších je situace pro mladé lidi v maturitních ročnících, kteří sami teď neví, jak budou maturity probíhat a nemohou se tak adekvátně připravovat,“ uvedla závěrem poslankyně Tereza Hyťhová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…