Trikolora Praha důrazně odmítá vyřazování názorových oponentů z diskuse

14.12.2022 10:57 | Tisková zpráva

Prohlášení Krajské organizace Trikolory Praha k situaci v Zastupitelstvu Hlavního města Prahy

Trikolora Praha důrazně odmítá vyřazování názorových oponentů z diskuse
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Praha, jako jediné město v České republice, nemá ani 80 dní po volbách jasno o tom, kdo ji bude spravovat v příštích čtyřech letech. Hlavní příčinou tohoto stavu jsou špičky vládní koalice, které neústupně prosazují, aby příští pražská rada byla založena na stejném půdorysu jako kabinet samotný. Nátlak, který vyvíjejí na své zvolené zástupce v hlavním městě, vedl k zablokování jednání a k tomu, že o podstatných věcech pro obyvatele Prahy stále rozhoduje Rada, která k tomu již dávno nemá mandát. Zájem Pražanů o kvalitní správu města je obětován úporné snaze dokazovat, že vládní koalice funguje, i když výsledky její práce hodnotí značná část občanů jako katastrofu. Masová účast na různých demonstracích je toho jasným důkazem.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Trikolora Praha vyzývá všechny politické subjekty v Zastupitelstvu hlavního města, aby jednaly v zájmu Pražanů a nalezly takové uspořádání, které bude schopné překonat příští, v mnohém zcela jistě obtížné roky. Ze zkušeností je zřejmé, že to nemůže být dosluhující koalice, která vnesla do města spíše chaos, komplikace (nejen dopravní) a zadělala Praze na vážné finanční problémy. Bohužel, v jednáních zatím dominují osobní animozity, nevraživost, arogance, ostrakizování oponentů, manipulování zvenčí.

Trikolora Praha důrazně odmítá vyřazování názorových oponentů z diskuse o budoucí podobě pražské vlády, jak se děje v případě SPD v Zastupitelstvu hlavního města, a jak se dělo i v případě Trikolory při jednáních v městských částech. Nálepky populismu a extremismu, kterými tak hojně argumentují naši názoroví oponenti zejména z vládní pětikoalice, slouží pouze ke zdůvodnění nezdůvodnitelného, tedy rezignace na dodržování demokratických principů. Trikolora, stejně jako SPD, ctí ústavu a zákony, hájí politický systém parlamentní demokracie, státní svrchovanost a svobodu slova. Je otázkou, jestli totéž lze říci o všech politických subjektech, které se vůči SPD a Trikoloře staví nepřátelsky.

Úpornou ostrakizaci těchto dvou politických uskupení chápeme jako urážku voličů, kteří koalici SPD a Trikolory dali svůj hlas v posledních volbách. V Praze jich byly tisíce, v celé České republice statisíce, což se projevilo v jednoznačně nejvyšším nárustu zvolených zastupitelů ze všech kandidujících stran a hnutí. I náš volič si zaslouží, aby měl při rozhodování odpovídající zastoupení, tedy pokud se ještě nacházíme v demokratické společnosti a nechceme si zahrávat s totalitními tendencemi.

V Praze dne 13.12. 2022

Za KO Trikolora Praha:

JUDr. Václav Musílek
předseda KO Trikolora Praha

Bc. Martin Gebauer
1.místopředseda KO Trikolora Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.