Trikolora Svobodní Soukromníci: Musíme zabránit sociálnímu a průmyslovému inženýrství byrokratů z Evropské unie

16.07.2021 14:46

Evropská komise v těchto dnech představila detaily rozsáhlého ekologického balíčku, pomocí kterého chce snížit emise skleníkových plynů, zavést uhlíkové clo, zvýšit podíl obnovitelných zdrojů při výrobě energie nebo zcela zakázat prodej nových aut na benzínový či naftový pohon.

Trikolora Svobodní Soukromníci: Musíme zabránit sociálnímu a průmyslovému inženýrství byrokratů z Evropské unie
Foto: volimtrikoloru.cz
Popisek: Koalice Trikolóra/Svobodní/Soukromníci - logo

Tento plán doslova zvedl ze židle politickou formaci Trikolora Svobodní Soukromníci, která dlouhodobě kritizuje přebujelou unijní byrokracii.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

„Musíme zabránit sociálnímu a průmyslovému inženýrství byrokratů z Evropské unie. Tito nikým nevolení úředníci pod pláštíkem boje proti klimatu likvidují tisíce pracovních míst a navyšují životní náklady takřka všem obyvatelům členských států EU. Jejich úsilí řídit každodenní životy lidí je teď navíc korunováno snahou začít lidem diktovat, v jakém domě mají žít nebo jakým autem mohou jezdit. To vše navíc s naprosto nedozírnými dopady do veřejných rozpočtů jak samotné Evropské unie, tak jednotlivých členských států. Sociální inženýři z Bruselu zešíleli, jsou ve vleku nebezpečných ekologických alarmistů a zaslepeni sami sebou úplně zapomněli, že peníze, kterými takto neuváženě hýří, nejsou jejich, ale pramení z práce činorodých firem a jejich zaměstnanců,“ nevěřícně kroutí hlavou poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci a zároveň stínová předsedkyně vlády této politické formace.

Stejného názoru je i Libor Vondráček, předseda Svobodných a stínový ministr zahraničí. „Evropská komise se pustila zcela neuváženě do prosazování „zelené“ ideologie. Vůbec přitom nehledí na to, jestli jsou předkládané návrhy v zájmu občanů, natož jednotlivých členských států. Jednotlivá opatření se zřejmě pokusí prosadit formou nařízení, pro která stačí pouze většina v Europarlamentu a Radě EU. Členské státy a jejich parlamenty tak budou postaveny před hotovou věc. I v případě použití směrnic by byla pravomoc parlamentů jen symbolická, a právě tento princip považujeme za naprosto nepřijatelný. Není možné, aby cca 60 % české legislativy vznikalo v Bruselu. Jako Trikolora Svobodní Soukromníci proto prosazujeme změnu Ústavy, škrtnutí článku 10a a nadřazení českého práva nad unijní, aby se definitivně jen a pouze na našem území rozhodovalo o tom, jestli ten či onen unijní předpis bude platit pro naše občany. České národní zájmy musí být na prvním místě, protože Česká republika není žádnou unijní kolonií, ale suverénním a hrdým státem,“ uvedl Libor Vondráček, předseda Svobodných.

Podle Petra Bajera, předsedy Soukromníků a stínového ministra životního prostředí tento odmítavý postoj k ekologickému balíčku Evropské komise však zároveň neznamená, že by formace Trikolora Svobodní Soukromníci nechtěla chránit životní prostředí. „Nicméně odmítáme bezhlavý evropský diktát, který je navíc v mnoha ohledech namířen proti českým národním zájmům. Snižování emisí skleníkových plynů a dalších forem ekologické zátěže nesmí být honem na čarodějnice, který odskáčou firmy, jejich zaměstnanci, ale také všichni občané na zvýšených nákladech či dokonce nových či vyšších daních, jak plánují evropští úředníci. Naopak musí vznikat jako symbióza mezi odborníky, zástupci průmyslu a ochránci životního prostředí. Propadnout do náručí ekologických alarmistů je cestou do pekel. Chránit životní prostředí jde i jinak, než nám to předvádí Evropská komise,“ uvedl Petr Bajer, předseda Soukromníků.

„Evropská komise se rozhodla, že svým direktivním zásahem přeskupí řadu průmyslových odvětví. Nejde jen o emisní povolenky nebo uhlíkové clo, jde také o závažné regulační zásahy do automobilového či developerského průmyslu, které se v konečném důsledku odrazí ve zvýšených cenách pro koncového spotřebitele nebo růstu daňové zátěže. Jako Trikolora Svobodní Soukromníci kategoricky odmítáme další posilování role státu či Evropské unie nad podnikáním, což se bezpodmínečně také týká opatření souvisejících s novým ekologických balíčkem. Budeme hájit zájmy českých podnikatelů a živnostníků, ať už v tradičních, nebo moderních průmyslových odvětvích, a podporovat inovace a kreativitu. Za české podnikatele odmítám nadřazenost eurounijní byrokracie, a už vůbec nesmíme připustit posilování moci neexistujícího státu. EU je spolek, nikoli impérium, doplnil Radomil Bábek, stínový ministr průmyslu a obchodu formace Trikolora Svobodní Soukromníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…