Trikolora vyzývá prezidenta republiky k rezignaci

24.05.2023 9:15 | Tisková zpráva

Nejen jako členové politické strany, ale hlavně jako občané České republiky jsme zděšeni a rozhořčeni z výroků, které pronesl Petr Pavel během Terezínské tryzny, tedy každoroční vzpomínkové slavnosti k uctění obětí německé nacistické perzekuce.

Trikolora vyzývá prezidenta republiky k rezignaci
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Podle prezidenta páchali naši předkové zločiny a my za ně máme přijmout odpovědnost. V době, kdy jedna část terezínské pevnosti fungovala jako židovské ghetto a druhá jako věznice pro politické vězně, naši předkové žádné zločiny nepáchali. V době německé okupace českých zemí po tisících umírali na popravištích, po desetitisících končili v koncentračních táborech, po statisících na nucených otrockých pracích ve třetí říši. Zločiny páchali předkové těch, s nimiž se Petr Pavel družil předchozího dne v Bavorsku, kde se však o tomto tématu nezmínil.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33710 lidí

Hovořit o odpovědnosti za zločiny páchanými našimi předky na Národním hřbitově před Malou pevností v Terezíně je buď tragickým omylem, hloupostí nebo záměrným provokativním přepisováním historie. Nic z toho by si prezident republiky neměl dovolit, nic takového se nemělo nikdy stát. Petr Pavel tím plivl na všechny oběti německé nacistické perzekuce v českých zemích. Trikolora proto žádá Petra Pavla, aby rezignoval na funkci prezidenta republiky nebo se za svá slova alespoň veřejně omluvil. Otázkou však je, jestli je vůbec schopen hrůznost svých slov pochopit.

Trikolora vždy respektovala demokratický pořádek a řádně zvolené politické představitele, byť s nimi v mnohém zásadně nesouhlasila. V případě Petra Pavla však musíme udělat výjimku a prohlásit: Petr Pavel není naším prezidentem.

Zuzana Majerová
předsedkyně Trikolory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nu, můj prezident to taky není, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 24.05.2023 9:29:27
a ani jsem ho nevolil. Dnes se ozývají mnohé hlasy, že to není jejich prezident, kdo ho tedy volil? Kdo jsou ty 3 miliony voličů, co mu dali hlas? Já neznám ani jednoho a lidí znám hodně. Proto výsledku voleb nevěřím. Kdo ví jak to bylo. Klidně mohl dostat víc hlasů než babiš i díky masírce médií a sprostotě oponentů před volbami, ale že by to bylo přesně o milion hlasů, o kterém se dávno před vyhlášením výsledků mluvilo na všech televizích, tak tomu opravdu nevěřím. Utvrzuje mě v tom i tajná návštěna čaputové, aniž by znala výsledky voleb, už byla nastrojená v generálově štábu s připraveným proslovem v ruce. Každý ať si o tom myslí co chce, já to mám takto.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce