Turek (ODS): Zastupitelé ODS významně pomohli městským obvodům

20.02.2015 21:18

Po šestihodinovém jednání nebylo Zastupitelstvo města Ústí nad Labem schopno projednat více než 3 body ze svého schváleného programu, který měl celkem 27 bodů.

Turek (ODS): Zastupitelé ODS významně pomohli městským obvodům
Foto: archiv
Popisek: Libor Turek, ODS Ústí nad Labem

Ale přesto nejdůležitější bod jednání „Rozpočet města na rok 2015“ byl po dlouhém čase projednán a se změnou v usnesení nakonec přijat. Není pravda, že celá koalice ustoupila opozici (takto je prezentováno v tisku), ale jenom část zastupitelů za ANO a opozice (celkem 24 zastupitelů) odsouhlasila tento rozpočet.

Zastupitelé PRO!Ústí a zastupitel za TOP09 pan  Bzura nesouhlasili.

Návrh zastupitelů ODS na nekrácení dotací pro městské obvody byl zapracován do rozpočtu města. Jedná se o dotace pro městské obvody na výkon státní správy a samosprávy, který byl v návrhu koalice předložen ve snížení této dotace o 2.450.000 Kč. Na náš návrh bylo toto zvráceno a částka byla městským obvodům navýšena z finanční rezervy FO Magistrátu města. Pro jednotlivé městské obvody se jedná o navýšení takto: MO Ústí n. L. - město o 800.000 Kč a o 500.000 Kč u každého z ostatních městských obvodů - Střekov, Neštěmice a Severní Terasa.

Po této úpravě a úpravě ve zmocnění Rady města Ústí nad Labem schvalovat jednotlivá rozpočtová opatření do výše 5 mil. Kč, nikoliv podle návrhu koalice 10 mil. Kč, všichni tři zastupitelé za ODS (Miroslava Lazarová, Jan Tvrdík a Libor Turek) hlasovali pro rozpočet města. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…