ÚVV ČSSD zrušil místní organizaci strany v Duchcově

13.12.2014 14:00

Ústřední výkonný výbor ČSSD na svém dnešním jednání na návrh předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky a Předsednictva ČSSD zrušil místní organizaci strany v Duchcově na Teplicku a vyzval tři členy strany, kteří byli zvoleni do zastupitelstva a podpořili koalici s DSSS, aby ukončili členství v sociální demokracii.

ÚVV ČSSD zrušil místní organizaci strany v Duchcově
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Členové ÚVV podpořili základní argument Bohuslava Sobotky, že spolupráce s extremisty je kvůli demokratickým a humanistickým programovým zásadám ČSSD zcela nepřijatelná. Právě akcent ČSSD na sociální práva a demokracii zdůraznila i debata k 25 letům obnovení činnosti ČSSD. 

„Jsem rád, že Ústřední výkonný výbor dnes vyslal směrem k veřejnosti jasný signál, že sociální demokracie nepodporuje řešení, která stojí na popírání základních principů svobodné a demokratické společnosti. Zrušení místní organizace ČSSD v Duchcově ukazuje na jednoduchou a srozumitelnou věc. Koalice s jakýmikoliv extremisty prostě uzavírat nebudeme – ani v Duchcově, ani nikde jinde,“  řekl předseda strany Bohuslav Sobotka

Dodal, že současně nelze podceňovat sociální situaci v některých regionech a že je zcela nezbytné, aby vláda dále pracovala zejména na zlepšení bezpečnosti a zaměstnanosti. Především státní aktivní politika zaměstnanosti musí být zaměřena na pomoc sociálně vyloučeným lokalitám. ČSSD současně podpoří všechna opatření, vedoucí k tomu, aby se v naší zemi vyplatilo pracovat, včetně dalšího zvyšování minimální mzdy. 

Jednání ÚVV mělo vzhledem k oslavám 25. výročí obnovení činnosti strany, také slavnostní charakter. Navázala na něj debata Masarykovy demokratické akademie, ideového think-tanku ČSSD, za účasti Martina Starce, Zdeňka Jičínského a Vladimíra Špidly. Probírala se řada témat souvisejících s obnovením ČSSD a unikátní pozicí strany v kontextu české politiky. Je očividné, že se náš politický systém ani do budoucna neobejde bez subjektů, které mají politický program, jasně definovanou a zdola utvářenou demokratickou strukturu. 

reklama

autor: ČSSD

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…