Uchytil (Svobodní): O tom, jak staří hlupáci zničili Evropu

30.06.2016 10:18

Brexit! Tak se z novin dovídám to, že staří, chudí a hloupí venkované zničili budoucnost, mladým, chytrým a bohatým.

Uchytil (Svobodní): O tom, jak staří hlupáci zničili Evropu
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Pokusím se rozklíčovat tyto skupiny voličů.

Jako první jsou ti starší, kteří pamatují doby budování EU. Ti mají v paměti EHS a začátky budování unie. Proto mohou z vlastní zkušenosti posoudit jak jejich zemi začal ovlivňovat příval regulací a kvót. Asi proto volili odchod.

Potom tu máme skupinu mladých, která nezná doby minulé z vlastní zkušenosti. Ale ve škole byli seznámeni s tím, jak je EU skvělý projekt, líbí se jim volný pohyb po Evropě a netuší že jde o separátní smlouvu. Chápu, že volili zůstat.

Hmmm, chudí. Těmi jsou asi myšleni zaměstnanci. To jsou ti, co to všechno platí. Nemají totiž žádnou možnost uniknout s placením daní do Panamy. Myslím, že jsou ve stejné situaci, jako ti čeští. Vysoké daně, odvody, poplatky, žádná perspektiva a strach z toho zda další regulace nepostihne jejich firmu tak jak zlikvidovala Britský rybolov a odvětví s ním související. Neměli důvod zůstat.

Bohatí naopak umí využívat skuliny systému, mají známé ve státní správě, umějí využívat dotační systém a daňové ráje. Nemají proto zájem na změně, kdy jim hrozí to, že se pracně vybudovaná struktura kontaktů rozpadne a mohli by nedej bože zchudnout. Proto chtěli setrvat.

Naopak ti “hloupí” se pinoží ve svých živnostech, nedokáží pořádně sepsat žádost o dotace a vlastně, pro samou práci nemají čas studovat dotační pravidla a systémy a poté skřípou zuby, když jejich konkurent získá dotaci a následně jeho zákazníky.

No a zbyla nám skupina těch chytrých. Ti vybaveni znalostmi ze studií sociálních oborů, se živí sepisováním žádostí o dotace, zpracováváním grantů, v nejhorším se usadí v nějaké neziskovce, kde za peníze dělníků vychvalují EU. Těm byrokracie sedí a volili RemaIN.

Vím že zjednodušuji, ale pochopte, jsem pouhý zpocený dělník ve sklárně a kandidát Svobodných na hejtmana Libereckého kraje.

Radek Uchytil

  • Svobodní
  • Leader Svobodných do krajských voleb v Libereckém kraji.
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…