Udženija (ODS): Jako moderní městská část využíváme technologicky pokročilá řešení

25.10.2022 14:33 | Tisková zpráva

Radnice Prahy 2 po dvouletém nastavení energetického managementu nyní usiluje o získání certifikátu, který by potvrdil, že stávající energetická koncepce městské části je nastavena správně a přináší v oblasti úpor energií ty nejlepší možné výsledky.

Udženija (ODS): Jako moderní městská část využíváme technologicky pokročilá řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starostka Prahy 2 Alexandra Udženija

Nezávislé posouzení a audit managementu hospodaření s energiemi zajistí certifikační společnost SGS. „K ochraně životního prostředí přistupujeme s maximální odpovědností. Jako moderní městská část podporujeme rozvoj moderní technologie a využíváme technologicky pokročilá řešení. Kromě chytrých řešení v oblasti energetiky a nakládání s odpady podporujeme i rozvoj elektromobility, rozšiřujeme síť dobíjecích stanic a chytrých multifunkčních lamp,“ říká starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

„První kroky k ochraně životního prostředí v oblasti energetiky jsme učinili již před lety, kdy jsme schválili Energetickou koncepci městské části Praha 2. Naším hlavním cílem bylo snížení spotřeb energií v budovách provozovaných městskou částí a jejími příspěvkovými organizacemi, a dále snížení dopadů výroby energií na životní prostředí. Zavedli jsme proto automatizované dálkové odečty energií, začali s postupnou výměnou tepelných zdrojů v kotelnách, provedli optimalizaci odběrných míst elektrické energie a energeticky úsporná opatření začali prosazovat i do investičních projektů,“ přibližuje konkrétní opatření Jan Recman, místostarosta pro oblast životního prostředí, který se oblasti managementu léta věnuje.

Radnice Prahy 2 nastavila celý energetický management již v roce 2020. Zavedla automatizované dálkové odečty energií v budovách městské části a postupně začala vyměňovat tepelné zdroje v kotelnách, tak aby byla výroba tepla efektivnější a šetřily se náklady na spotřebu plynu. V letošním roce pak provedla optimalizaci odběrných míst elektrické energie, která v budoucnu radnici ušetří na nákladech za elektřinu odhadem 200 tisíc korun ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.