Udženija (ODS): Mladí lidé, opouštějící ústavní péči, získají nájemní byty

07.11.2023 8:19 | Tisková zpráva

Vedení hlavního města pokračuje v systematickém řešení otázky bezdomovectví. Pražští radní v pondělí schválili pronájem pěti bytů osobám, které dosud neměly stálé bydlení. Jedná se převážně o mladé dospělé, opouštějící ústavní péči.

Udženija (ODS): Mladí lidé, opouštějící ústavní péči, získají nájemní byty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Mladí lidé, kteří po celý život vyrůstali v dětských domovech či jiných sociálních zařízeních mají díky sociální politice hlavního města možnost získat nájemní bydlení. V pondělí rada hlavního města schválila přidělení pěti bytů těmto mladým lidem.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

„Získat bydlení je složité pro všechny mladé lidi, ale pro ty, kteří opouští dětské domovy to platí dvojnásob. Věřím že domov, který díky hlavnímu městu získají a pevná půda pod nohama v začátcích jejich osamostatňování bude pro jejich nový start do života motivací a vlastně takovou zprávou naší společnosti, že nám opravdu nejsou lhostejní. A tohle je přesně ten příklad, kdy sociální systém funguje jako trampolína, od které se lidé mohou odrazit – ne jako pavučina, do které se chytí,“ říká náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Smlouvy s novými nájemci se uzavírají na dobu dvou let s možností prodloužení. Výše nájmu se pohybuje okolo 150 Kč za metr čtvereční vzhledem k lokalitě, kvalitě a velikosti bytu. Částka je uvedená bez vybavení domácnosti. Žadatele o byt navrhla organizace Letní dům, z.ú.

Rozhodnutí Rady hl. m. Prahy je v souladu s Memorandem o spolupráci na systematickém řešení bezdomovectví mladých lidí v hlavním městě Praze, které je platné od loňského září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…