Udženija (ODS): Mladí lidé, opouštějící ústavní péči, získají nájemní byty

07.11.2023 8:19 | Tisková zpráva

Vedení hlavního města pokračuje v systematickém řešení otázky bezdomovectví. Pražští radní v pondělí schválili pronájem pěti bytů osobám, které dosud neměly stálé bydlení. Jedná se převážně o mladé dospělé, opouštějící ústavní péči.

Udženija (ODS): Mladí lidé, opouštějící ústavní péči, získají nájemní byty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Mladí lidé, kteří po celý život vyrůstali v dětských domovech či jiných sociálních zařízeních mají díky sociální politice hlavního města možnost získat nájemní bydlení. V pondělí rada hlavního města schválila přidělení pěti bytů těmto mladým lidem.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38532 lidí

„Získat bydlení je složité pro všechny mladé lidi, ale pro ty, kteří opouští dětské domovy to platí dvojnásob. Věřím že domov, který díky hlavnímu městu získají a pevná půda pod nohama v začátcích jejich osamostatňování bude pro jejich nový start do života motivací a vlastně takovou zprávou naší společnosti, že nám opravdu nejsou lhostejní. A tohle je přesně ten příklad, kdy sociální systém funguje jako trampolína, od které se lidé mohou odrazit – ne jako pavučina, do které se chytí,“ říká náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija.

Smlouvy s novými nájemci se uzavírají na dobu dvou let s možností prodloužení. Výše nájmu se pohybuje okolo 150 Kč za metr čtvereční vzhledem k lokalitě, kvalitě a velikosti bytu. Částka je uvedená bez vybavení domácnosti. Žadatele o byt navrhla organizace Letní dům, z.ú.

Rozhodnutí Rady hl. m. Prahy je v souladu s Memorandem o spolupráci na systematickém řešení bezdomovectví mladých lidí v hlavním městě Praze, které je platné od loňského září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Jak se nám mění politika aneb Zelenou má dnes progresivismus

22:01 Seďa (SOCDEM): Jak se nám mění politika aneb Zelenou má dnes progresivismus

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k útlumu politického boje