Udženija (ODS): Násilí do demokracie a svobody slova rozhodně nepatří

20.10.2020 11:53

Komentář na facebookovém profilu k nedělní demonstraci fanoušků sportovních klubů

Udženija (ODS): Násilí do demokracie a svobody slova rozhodně nepatří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija, 1. místopředsedkyně ODS

Zásadně nesouhlasím s nedělním násilím na Staroměstském náměstí.

Jakkoliv respektuji právo občanů vyjádřit svůj nesouhlas s kroky naší vlády a svým způsobem i chápu, že se cítí ohrožení ztrátou zaměstnání a existenčními problémy, je potřeba zdůraznit, že násilí do demokracie a svobody slova rozhodně nepatří.

Chtěla bych Vám všem, na které současná situace těžce doléhá říci, že Vás naprosto chápu. Rozumím Vaší frustraci z kroků vlády, rozumím že jste z COVIDu už unavení, rozumím tomu, že se v důsledku opatření bojíte o práci a svojí budoucnost. Ale násilí není odpoveď! Schovejte si svůj hněv na dobu po pandemii a vyjádřete ho ve svobodných volbách.

Masové demonstrace a jakékoliv sdružování jen zvyšují riziko nákazy. A my už přeci chceme, ať je tomu konec.

Násilí vůči policii se nakonec jenom obrátí proti Vám a diskredituje Vaše, často legitimní, požadavky. Nehledě na to, že mají v tuto dobu přeci mnohem důležitější práci.

A to ani nemluvím o zdravotnících. Je krajně nezodpovědné vyčerpávat jejich kapacity, když jsou už tak často na pokraji sil a možností.

Moc prosím, rozum do hrsti.

Bojujeme se zákeřnou nemocí, která ohrožuje lidi na životech. Vyhrajme nejdřív tento boj a pak účtujme s těmi, kteří zanedbali svoje povinnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!