Udženija (ODS): "Poloprimátorka" není schopná rozsvítit vánoční strom

24.11.2015 15:09

Ještě včera Adriana Krnáčová na svůj nový web umístila větu, že se nebudeme vzdávat našich tradic a rozsvěcení vánočního stromu na Staroměstském náměstí. Nyní vyšla zpráva, že se prý i přes její nesouhlas (takže už nerozhoduje vážně o ničem?) rozsvěcovat nebude.

Udženija (ODS): "Poloprimátorka" není schopná rozsvítit vánoční strom
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Pokud paní primátorce zástupci policie doporučili tuto tradici zrušit, pak je na místě se ptát, jaká bezpečnostní rizika hrozí Pražanům a proč nás o tom někdo neinformuje?

Jak je možné, že se mohou konat jiná shromáždění, sportovní a kulturní akce a nemůže se rozsvěcet vánoční strom? 

Jak je možné, že bezpečnostní složky umí ochránit shromáždění příznivců pana prezidenta Zemana a pana Konvičky a na druhou stranu neumí zajistit bezpečnost Pražanům při konání jejich tradiční akce?

Podle dnešních aktuálních informací, které máme jako zastupitelé hl. města Prahy nehrozí bezprostřední riziko, a nebyla přijata žádná bezpečnostní opatření, která by signalizovala opak. Byla pouze avizována vyšší předběžná opatrnost např. na úrovni dopravních či energetických uzlů, tak jako všude v Evropě. Existuje tedy něco, o čem my zastupitelé hl. města Prahy nejsme informování? A pokud hrozí nějaké bezpečnostní riziko, tak proč paní primátorka nesvolá krizový štáb a neřeší to?

Primátor hlavního města Prahy by neměl v této situaci vyvolávat zbytečnou paniku a stát si pevně za svým rozhodnutím a udělat takovou koordinaci s bezpečnostními složkami, aby akce na které jsou Pražané zvyklí, nebyly rušeny pouze kvůli něčí neschopnosti nebo alibismu.

A naopak v sobotu by měla paní Krnáčová stát jako první v řadě na Staroměstském náměstí a symbolicky vánoční strom (mj. tradiční symbol západní civilizace) "rozsvítit". Ale to bychom chtěli asi moc od paní Krnáčové, které asi jediné nedochází, že byť ještě stále sedí ve svém křesle a úřednici ji titulují „paní primátorko“, tak žádnou primátorkou už není. Má rozpadlou koalici a polovičatou nefunkční Radu, což se ostatně odráží v jakékoli akceschopnosti a to i v takových věcech, jako je organizace při rozsvícení vánočního stromu.

Bohužel primátorka Krnáčová vidí symboly jinde - hlavním symbolem Prahy, který zmiňuje jako jednu z hlavních priorit Prahy na svém novém webu, je pro ní v dnešní době třeba “židle, která spoluvytváří image města pro všechny."
http://www.parlamentnilisty.cz/…/Krnacova-ANO-Zidle-je-symb…

Naprosto nepochopitelné! To už se snad paní "poloprimátorka" Krnáčová vysmívá Pražanům přímo do obličeje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice