Udženija (ODS): Pracovníci Centra sociálních služeb Praha 2 si zaslouží vyšší platy

18.09.2017 19:34

Zastupitelé Prahy 2 schválili na svém dnešním zasedání navýšení limitu finančních prostředků o dva miliony korun na platy zaměstnanců Centra sociálních služeb Praha 2 (CSS Praha 2).

Udženija (ODS): Pracovníci Centra sociálních služeb Praha 2 si zaslouží vyšší platy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Letos se jedná již o druhé navýšení limitu finančních prostředků pro rok 2017 na platy zaměstnanců Centra sociálních služeb Praha 2. Původní limit na jejich platy, schválený zastupiteli v únoru 2017 na částku cca 44 milionů korun, se tak nyní navýšil na cca 46 milionů korun.

„Vždy bylo mojí prioritou, aby se v rozpočtu naší městské části našly peníze na lepší finanční ohodnocení ošetřovatelek a terénních pracovnic, protože jejich práce je spojena s enormní psychickou a fyzickou zátěží. Ani jsme nečekali na rozhodnutí vlády a již v minulém roce jsem iniciovala usnesení zastupitelstva o poskytnutí téměř tří milionů korun na zvýšení platů zaměstnanců Centra sociálních služeb Praha 2. Tím se stabilizovala personální situace v našem domově pro seniory,“ uvedla místostarostka Prahy 2 pro sociální oblast Alexandra Udženija.

Bezprostředním impulsem pro dnes přijaté usnesení zastupitelstva je nařízení vlády č. 168/2017 Sb., kterým se navýšily platové tarify pracovníků v sociálních službách o 23 % s účinností od 1. 7. 2017. Nezávisle na tom se zastupitelé Prahy 2 vloni v červnu usnesli na tom, že si zaměstnanci CSS Praha 2 zaslouží vyšší platy, a uvolnili na jejich mzdy z rozpočtu městské části 2,94 milionu korun.

Centrum sociálních služeb Praha 2, jehož zřizovatelem je městská část, sbírá jedno odborné ocenění za druhým. Značku kvality, vyjádřenou pěti hvězdičkami, získaly oba domovy seniorů (v ulicích Máchova a Jana Masaryka). V roce 2015 směřoval titul Pečovatelka roku do Denního stacionáře pro seniory, o rok později byl Centru sociálních služeb Praha 2 udělen akreditační titul pro oblast poskytované zdravotní péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).