Udženija (ODS): Strážníci, policisté a hasiči si zaslouží naši podporu

07.06.2022 19:57 | Tisková zpráva

Městská část Praha 2 i v letošním roce pokračuje v podpoře bezpečnostních složek. Strážníkům uvolní ze svého rozpočtu 350 tisíc korun na motivační odměny a dalších 240 tisíc korun rozdělí mezi strážníky, policisty a hasiče na dovybavení posilovny, nákup výpočetní techniky a techniky potřebné pro výkon služby.

Udženija (ODS): Strážníci, policisté a hasiči si zaslouží naši podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Záměr na svém jednání schválilo Zastupitelstvo městské části Praha 2. „Bezpečnost a veřejný pořádek je dlouhodobě jednou z našich hlavních priorit. Strážníci, policisté a hasiči se každý den ve službě potýkají s náročnými situacemi. V posledních týdnech se museli postavit další výzvě v podobě přílivu ukrajinských uprchlíků. O to víc si zaslouží letos naši podporu. Proto pokračujeme v nastaveném trendu a přispíváme bezpečnostním složkám na lepší vybavení, motivujeme je odměnami a pomáháme jim řešit bytovou situaci,“ přibližuje podporu radnice Prahy 2 její starostka Alexandra Udženija.

Strážníci městské policie poskytnutý finanční příspěvek využijí na nákup posilovacích strojů, které přispějí ke zvýšení jejich tolik potřebné fyzické kondice. Policisté budou moci díky příspěvku radnice modernizovat výpočetní techniku, která jim usnadní každodenní výkon služby a hasiči si zakoupí speciální vysoušeč výstroje.

„S bezpečnostními složkami úzce spolupracujeme. Pravidelně komunikujeme a společně řešíme jednotlivé problémy a bezpečnostní rizika. Díky dobře nastavené spolupráci můžeme rychle a koordinovaně reagovat na aktuální vývoj bezpečnostní situace v konkrétní lokalitě. Spolupracujeme i na zajišťování bezpečnosti či dopravy a pořádku v rámci veřejných akcí i při řešení mimořádných událostí,“ uvádí radní pro oblast bezpečnosti Michal Zuna a zároveň přiznává, ze zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti komplikuje nedostatek sloužících policistů a strážníků.

Radnice Prahy 2 se proto snaží strážníky a policisty všemožně podporovat i v personální oblasti a nové uchazeče se snaží přilákat i díky bonusům v podobě služebních bytů. Organizuje různé akce pro děti a mládež, kde návštěvníky seznamuje s činností jednotlivých bezpečnostních složek a informuje případné zájemce o možnostech pracovního uplatnění. V závěru roku pak pravidelně pořádá pro příslušníky bezpečnostních složek Prahy 2 slavnostní setkání na Novoměstské radnici, kde oceňuje ty nejlepší z nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…