Udženija (ODS): Vláda si bere rodiče jako rukojmí. Svoláme mimořádnou schůzi k rodičovskému příspěvku

23.10.2019 9:09

ODS společně s dalšími opozičními stranami svolá mimořádnou schůzi k rodičovskému příspěvku. Podle první místopředsedkyně občanských demokratů Alexandry Udženija si vláda bere rodiče jako rukojmí a navýšení příspěvku nesmyslně svazuje se zvýšením daní.

Udženija (ODS): Vláda si bere rodiče jako rukojmí. Svoláme mimořádnou schůzi k rodičovskému příspěvku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija, 1. místopředsedkyně ODS

„Klub ODS navrhne mimořádnou schůzi k rodičovskému příspěvku. Vládní koalice si bere rodiny s dětmi jako rukojmí a snaží se rodičovský příspěvek svázat se zvyšováním daní, pro to nevidíme absolutně žádný důvod. Rodičovský příspěvek podporují všichni, se zvyšováním daní ale shoda není – ODS ho rozhodně nepodpoří, a pokud by došlo k projednávání obou věcí zároveň, bude více peněz pro rodiny s dětmi v ohrožení. Proto navrhneme mimořádnou schůzi, na které budeme chtít schválit rodičovský příspěvek samostatně, a na které budeme chtít prosadit náš návrh na spravedlivý rodičovský příspěvek. Na zvýšený příspěvek by podle nás měli dosáhnout i ti, kteří stále splňují nároky na přiznání rodičovské, přestože již původní částku vyčerpali,“ řekla první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…