Ulvr (SLK): V liberecké knihovně začínají Krajské týdny pro neziskový sektor

31.01.2023 16:47

Představení práce neziskových organizací, přednášky, poradenské služby, výstavy, projekty a plány – to vše nabídnou Krajské týdny pro neziskový sektor, které se konají od 2. února do 9. března v liberecké knihovně.

Ulvr (SLK): V liberecké knihovně začínají Krajské týdny pro neziskový sektor
Foto: Starostové pro Liberecký kraj
Popisek: Jiří Ulvr

Ve čtvrtek 2. února od 17 hodin je slavnostně zahájí koncert dětského folklorního souboru Jizerka. Záštitu nad událostí převzal stejně jako vloni krajský radní Jiří Ulvr. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22948 lidí

„Moc rád jsem převzal záštitu nad touto bohulibou událostí. Neziskový sektor si rozhodně zaslouží naši pozornost. Máme přece jen všichni společný zájem – chceme společně pečovat o region, ve kterém žijeme. Těší mě, že v Libereckém kraji působí celá řada nejrůznějších neziskových organizací. Jejich práce si nesmírně vážím. Krajské týdny pro neziskový sektor budou významným přínosem pro nás pro všechny,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Krajské týdny pro neziskový sektor se konají v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Aktivity připravuje Asociace nestátních neziskových organizací Libereckého kraje a Regionální dobrovolnické centrum Libereckého kraje. Na akci se podílí také humanitární organizace ADRA. 

V knihovně se představí přes 40 neziskových organizací. Na zájemce čekají koncerty, konference, divadlo, promítání filmu, křest knihy, přednášky či workshopy. Nebudou chybět ani volnočasové aktivity pro děti, semináře pro školy nebo ukázky řemesel a prezentace regionálních výrobců. Významným dnem bude například 3. březen, kdy se uskuteční Den poraden Libereckého kraje, kterého se zúčastní celkem jedenáct poraden z regionu.

Liberecký kraj je partnerem řady neziskových organizací, na jejichž činnost pravidelně přispívá penězi z krajského rozpočtu i z výtěžků benefičních akcí, jakou je například tradiční hejtmanský ples. Kraj také nabízí poradenské služby, metodickou pomoc pro neziskovky či pořádá setkání a semináře.

Další informace a aktuální program naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…