Ústecká ČSSD žádá vedení strany o opětovné schválení upravené kandidátky pro krajské volby

18.07.2020 14:01

Krajské předsednictvo ČSSD v Ústeckém kraji včera projednalo a odsouhlasilo nový návrh kandidátní listiny do Zastupitelstva Ústeckého kraje 2020.

Ústecká ČSSD žádá vedení strany o opětovné schválení upravené kandidátky pro krajské volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Reflektujeme tak rozhodnutí celostátního Předsednictva ČSSD, které v minulých týdnech odmítlo na návrh nejužšího vedení ČSSD schválit naši koaliční kandidátku Lepší Sever (ČSSD, ProMOST, Ústecké fórum občanů a nezávislí kandidáti). Jsme přesvědčeni, že společně s našimi koaličními partnery jsme dali dohromady nejkvalitnější možnou kandidátku, která výrazně zvyšuje šance mj. i sociální demokracie na úspěch v krajských volbách v Ústeckém kraji.

Dnes jsme nový návrh kandidátní listiny zaslali na ústředí strany v Praze společně s průvodním dopisem pro všechny členy Předsednictva ČSSD, aby měli ke svému novému rozhodování adekvátní a úplné informace. Požádali jsme rovněž vedení ČSSD, aby k projednání v předsednictvu strany došlo neprodleně tak, aby se stihl zákonný termín pro podání kandidátních listin. V rámci kandidátky došlo k přesunům v první desítce kandidátky tak, aby byla zvýrazněna role ČSSD. Chtěl bych tímto také poděkovat našim koaličním partnerům, že nám pomohli najít kompromisní řešení, které – jak pevně věřím – bude dostatečné pro vedení naší strany.

Martin Klika, lídr kandidátky Lepší Sever a 1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.