Úsvit-NK: Chceme vyšší platy pro sociální pracovníky a zachovat Klokánky ve stávající podobě

16.05.2017 16:31

Úsvit opakovaně podporuje zařazení bodu o očkování seniorů proti pneumokokovým nákazám na schůzi Poslanecké sněmovny, proto vítá jeho zařazení na středeční jednání.

Úsvit-NK: Chceme vyšší platy pro sociální pracovníky a zachovat Klokánky ve stávající podobě
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

„Jsem moc ráda, že snad konečně prohlasujeme tento návrh, neboť se týká našich seniorů a jejich zdraví,“ uvedla poslankyně Jana Hnyková, která je jednou z předkladatelů novely zákona.

Zároveň s tím Jana Hynková upozornila na usnesení, které se jí podařilo prosadit na minulé schůzi Poslanecké sněmovny a ve kterém zavázala vládu jasnými kroky, které povedou ke zlepšení situace v sociálních službách. „Vláda by se měla vrátit ke své práci a najít finanční prostředky pro navýšení platů v sociálních službách od prvního července tohoto roku. Zároveň s tím by na základě usnesení měla v co nejkratší době přeřadit pracovníky v přímé péči a sociální pracovníky do zdravotnických tabulek. Sociální služby na to čekají,“ připomněla poslankyně Hnyková.

V právě projednávané novele zákona o sociálních službách spatřuje Úsvit mnoho kladných návrhů, zároveň však odmítá kontroverzní návrh, který vyjímá část zákona o sociálně právní ochraně dětí týkající se takzvaných Klokánků a přeřazuje ji právě do zákona o sociálních službách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…