Úsvit-NK: Kauzy D47 ani OKD se nikdy nemají vyřešit. Navrhujeme vyvlastnit majetek Zdeňka Bakaly

13.09.2016 14:05

Olga Havlová dnes rezignovala na post ve vyšetřovací komisi k D47. Komise byla iniciována před více než dvěma lety po obrovských průtazích s jejích zřízením. Nyní za tři měsíce od startu komise nebylo vyšetřeno vůbec nic a to je komise již v půlce svého funkčního období.

Úsvit-NK: Kauzy D47 ani OKD se nikdy nemají vyřešit. Navrhujeme vyvlastnit majetek Zdeňka Bakaly
Foto: VV
Popisek: Poslankyně za hnutí Úsvit přímé demokracie Olga Havlová

„Pan Birke, Sobotka, Pokorný a spol. balamutí lidi, že je v Poslanecké sněmovně vůle tuto lumpárnu vyšetřit. Ztotožňuji se s názorem poslanců ANO, že komise pod vedením pana Birkeho nebude mít vůli cokoli objasnit. Je to stejné zametání pod koberec, jako vidíme u kauzy privatizace OKD. Stejní jsou i aktéři kauz, především se jedná o poradce premiéra Sobotky pana doktora Pokorného, který je právníkem společnosti Eurovia a byl i u privatizace OKD, když byl Sobotka ministrem financí,“ řekla dnes na tiskové konferenci poslankyně Olga Havlová.



Strana Úsvit-Národní Koalice se na tento impulz rozhodla předložit návrh, který má zjednat spravedlnost v kauze privatizace OKD. Vložili jsme do legislativního procesu zákon o vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly v České republice.

„Pánové Bakala, Sobotka, Pokorný a spol. reálně stojí nad zákony této země. Proto nám nezbývá než učinit zcela mimořádný krok a předložit Sněmovně návrh zákona o vyvlastnění pana Bakaly. Po dlouhém váhání jsme při zkušenosti s vyšetřovací komisí D47 přistoupili na návrh Aleny Vitáskové a vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly v ČR jsme odsouhlasili. Konkrétně navrhujeme vyvlastnit jeho honosné sídlo v obci Modrava na Šumavě a dále vydavatelství Economia, která provozuje Aktuálně.cz a vydává Hospodářské noviny. Nejde nám pochopitelně o to, aby stát vlastnil vily a media, ale chceme vydražit alespoň část majetku, který nebyl panem Bakalou doposud vyveden z České republiky,“ řekl na tiskové konferenci předseda strany Miroslav Lidinský.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.