Úsvit: Nenecháme si diktovat z Bruselu

10.12.2013 14:42

Poslanci strany Úsvit přímé demokracie dnes zvolili místopředsedy svého poslaneckého klubu a vymezili se vůči společné evropské politice.

Úsvit: Nenecháme si diktovat z Bruselu
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

V tajném hlasování byli místopředsedy poslaneckého klubu Úsvitu přímé demokracie zvoleni Marek Černoch a Petr Adam.
Rád bych dále z pozice předsedy hnutí Úsvit pouze stručně informoval o tom, že jsem se shodli na dnešním klubu na několika zásadních principech.  
Tedy, že pokud jde o naše budoucí hlasování, tak principem A zásadním kritériem bude prospěšnost daného zákona pro naši zemi a její občany.
V tomto ohledu budeme hlasovat i proti zákonům, které jsou takzvaně implementací Evropského práva a které bychom měli údajně automaticky převzít.
Pokud takový zákon bude proti našemu svědomí a proti zájmům občanů České republiky, tak budeme proti, přestože to bude možná marné gesto.
Na nastávající schůzi to bude například hlasování o zákonu o pobytu cizinců na území České republiky a souvisejícího zákona  o státní sociální podpoře. (č. 326/1999 Sb.)

Tento zákon stanoví jako automatické příjemce sociálních dávek cizince, kteří přijedou do ČR za prací.
My naopak budeme navrhovat ze seznamu příjemců sociálních dávek vyjmout i další cizince, například ty, kterým bylo vydáno povolení k dlouhodobému pobytu na území České republiky za účelem výkonu zaměstnání vyžadujícího vysokou kvalifikaci podle zvláštního právního předpisu. Jsme toho názoru, že pokud chce někdo v České republice pracovat a je tu pro něj skutečně legální práce na kterou nejsou k dispozici občané České republiky , tak ať tu bez zbytečných překážek a byrokracie pracuje a platí daně.

Pokud tu ovšem už práce nebude, tak podle našeho názoru nezbývá, než aby si takový cizinec hledal práci v jiné zemi. Není přece možné, aby někdo dostal zaměstnaneckou nebo tzv. modrou kartu na základě toho, že jeho práce je v České republice potřebná a následně se on a dokonce i jeho rodinní příslušníci stali příjemci sociálních dávek. Bohužel naše země si nemůže dovolit přijímat sociální imigranty.

Náš státní rozpočet nemá nyní peníze ani na zabezpečení důstojného života pro české seniory nebo invalidy, natož abychom se starali o cizí. Jednoznačnou prioritou hnutí Úsvit přímé demokracie je zajištění důstojného života pro české občany. Pokud kdokoli chce z cizinců, kteří k nám přijíždí za prací, sociální dávky, tak musí zkusit štěstí ve své vlastní zemi. Pokud kdokoli chce práci a ta práce pro něj u bude, tak je smaozřejmě vítán, pakliže bude pracovat legálně a platit daně.

Dále bychom se rádi zmínili o změně zákona o ochraně spotřebitele, který se bude také projednávat na nastávající schůzi. S tímto návrhem samozřejmě souhlasíme, jelikož posiluje ochranu spotřebitelů vůči tzv. Šmejdům čili předváděcím akcím. Máme však obavu, že se tzv. šmejdi přesunou na tzn. podomní prodej, který není v návrhu zákona řešen, proto bychom se rádi v hnutí Úsvit v budoucnu zaměřili na další zvýšení ochrany spotřebitele.

 Co se týče zákona o veřejném zdravotním pojištění pojištění, souhlasíme se zrušením regulačních poplatků u lékařů, v nemocnicích, lékárnách a se snížením poplatku za lůžkovou péči na 60 Kč - je to v souladu s naším volebním programem.  

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.