Valachová (ČSSD): Kvalitní školství prostě není možné bez kvalitního financování

03.12.2022 13:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nápadům snížit počty učitelů ve školách, které zazněly z vládních pozic.

Valachová (ČSSD): Kvalitní školství prostě není možné bez kvalitního financování
Foto: Archív Kateřina Valachová
Popisek: Kateřina Valachová

Obchází mě hrůza z nápadu, že je PRÝ moc učitelů a učitelek. Tak na nich ušetříme.

Já vím, že výuka matematiky není dlouhé roky naše silná stránka (a když se někdo snaží dát matematiku na lepší pozici, tak se na něj všichni sesypou jak na vyvrhele), ale umí v této zemi ještě někdo trochu počty?

Že prý strašně narostl počet učitelů! Nu ano: Zvýšení počtu žáků na základních školách (demografie), dělení tříd u cizích jazyků či matematiky (pro kvalitnější a individuálně přizpůsobenou výuku) nutně vede k nutnosti vyššího počtu učitelek a učitelů. A ano, to už jsem také viděla: Může za to Valachová, vždyť prosadila reformu financování regionálních škol. Jenže jinak by ale financovat dělené třídy nebylo možné.

Třeba si na ministerstvu financi někdo myslí, že se na prahu školy množí učitelé dělením a po skončení vyučování se vrací do jednoho těla, aby u výplat toho moc nespořádali. Ale kvalitní školství prostě NENÍ možné bez kvalitního financování.

Tomu už fakt chybí nápad, že vybereme v anketě "odborníky", stačí jeden na předmět, a ten bude učit všechny žáky v ročníku na obrazovce online (a na vlnách rozhlasu tam, kde není signál). To bychom ušetřili celé krásné desítky miliard jedním škrtem pera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…