Valachová (ČSSD): Nyní jsou banky silnější než kdykoliv dřív

05.10.2019 20:39

Komentář na facebookovém profilu k diskusi o sektorové bankovní dani

Valachová (ČSSD): Nyní jsou banky silnější než kdykoliv dřív
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

Znovu jsem byla v Událostech, komentářích. Tentokrát k tématu, u kterého jsem si už během našich vnitrostranických diskusí musela trochu obnovit své původní ekonomické vzdělání - k sektorové bankovní dani.

Naše pozice je jasná.

ČSSD nechce rozkolísat domácí bankovní systém, nicméně Německo, Rakousko či Francie bankovní daň mají a tyto státy ji zavedly bez dramatických dopadů na klienty nebo finanční systém. Je to věc diskusí a příprav, ale je to věc správná.

Zisky bank jsou enormní, obrovské a jsou umožněny tím, že bankovní služby používají čeští klienti a české podniky. Bude spravedlivé, když část z těchto desítek miliard korun zůstane doma.

Jen připomenu, že když byly před lety regulovány bankovní poplatky, tak stejní lidé, jako straší nyní, strašili i tenkrát, že to povede k oslabení sektoru a pomalu k jeho pádu. A nyní jsou banky silnější než kdykoliv dřív.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky