Valachová (ČSSD): Píši panu prezidentovi

13.03.2018 16:23

Předsedkyně Stálé komise pro Ústavu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Kateřina Valachová informovala dnes prezidenta České republiky Miloše Zemana o ustanovení a cílech této komise. Ve svém dopise také požádala prezidenta o setkání, na kterém chce hlavu státu seznámit se současnou a plánovanou činností komise.

Valachová (ČSSD): Píši panu prezidentovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

„V Poslanecké sněmovně se projednává hned několik témat a návrhů zákonů, které v menší či větší míře předpokládají zásahy do ústavního pořádku naší země. Považuji za vhodné, aby byl prezident, jako nejvyšší ústavní činitel, o těchto návrzích zevrubně informován a také aby Stálá komise měla autentické informace o jeho postojích k těmto otázkám,“ uvedla k dopisu a plánované schůzce Kateřina Valachová.

V této souvislosti Kateřina Valachová zdůraznila, že ke změnám v Ústavě, jako základnímu dokumentu, od kterého se odvíjí celý demokratický systém státu, je nutné přistupovat uvážlivě a se vší opatrností. „Považuji proto za naprosto nutné, aby byl prezident aktivním účastníkem těchto diskusí,“ dodala Kateřina Valachová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky