Valašské Klobouky: Programové prohlášení koaličních partnerů

23.11.2014 12:10

Koaliční partneři, složeni ze zástupců volebních stran Kandidátka mladých, Valašské Klobouky – město pro život, Nezávislí 2014, KDU-ČSL a ČSSD, vydávají v návaznosti na uzavřenou koaliční smlouvu pro volební období 2014–2018 programové prohlášení.

Valašské Klobouky: Programové prohlášení koaličních partnerů
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Koaliční partneři, složení ze zástupců volebních stran Kandidátka mladých, Valašské Klobouky – město pro život, Nezávislí 2014, KDU-ČSL a ČSSD, vydali v návaznosti na uzavřenou koaliční smlouvu pro volební období 2014–2018 programové prohlášení. Prioritami si stanovili: Naplňování vize města, efektivní hospodaření a vytváření podmínek pro všestranný rozvoj města. Mezi deset hlavních témat se dostaly:

1. Udržitelný rozvoj – posilování pozic města, spolupráce s okolními obcemi, podpora podnikání, místních zemědělců a regionálních výrobců.

2. Sociální sféra, škola a rodina – podpora škol, udržení sociálních služeb a jejich další rozvoj, pokračování ve veřejně prospěšných pracích.

3. Volnočasové aktivity a sport – maximální využívání dotací na rekonstrukce sportovišť i na vybudování nových, vytvoření sítě běžeckých tras v okolí, vyjednání lepších podmínek pro užívání haly gymnázia veřejností, zpřístupnění zahrady u Brattmanovy vily.

4. Životní prostředí, hospodaření s energií – zlepšení osvěty, podpora třídění odpadů, obnovení krajinné zeleně, zvýšení energetických úspor.

5. Stavební rozvoj města – podpora bytové a rodinné výstavby, efektivní využití obecních nemovitostí.

6. Kultura a veřejný život – podpora spolků a tradičních akcí ve městě.

7. Rozvoj cestovního ruchu a turistiky – lepší a efektivnější propagace města a turistických služeb, spolupráce s mikroregionem Jižní Valašsko.

8. Bezpečná doprava, cyklistika – aktivní podpora vybudování silnice R49, opravy komunikací ve městě, zefektivnění parkování, dokončení cyklostezky a její další rozvoj.

9. Veřejná správa a komunikace s občany – zvýšení účasti občanů na rozhodování o městě a jejich zapojení např. v komisích rady, více informací pro obyvatele a zřízení projektové kanceláře se službami i pro spolky, podnikatele či okolní obce.

10. Místní části Mirošov, Lipina a Smolina – podpora akcí v našich obcích, pravidelné opravy a větší podíl na rozhodování o využití finančních prostředků v nich.

K vyhlášenému programovému prohlášení se hlásí členové Zastupitelstva města Valašské Klobouky: Eliška Olšáková, Martin Janík, Jiří Dohnal, Petr Hradil, Josef Bělaška, Karel Ptáček, Miroslav Maňas, Jaroslav Baloušek, Jaroslav Kubík, Ladislav Tarabus, Karel Šoman, Tomáš Kratochvíl, Vojtěch Trčka, Luboš Tkadlec a Ivan Kovalčík.

„Jsme připraveni jednat a pracovat na splnění našich cílů, na kterých jsme se shodli a které mají zlepšit život v našem krásném městě,“ doplnila starostka Eliška Olšáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: valasskeklobouky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.