Válek (TOP 09): Zelená nafta bude i pro vinaře

16.11.2018 17:15

Sněmovna ve třetím čtení schválila novelizaci zákona o spotřebních daních, a to včetně pozměňovacího návrhu poslance Válka, který vratku daně z pohonných hmot přiznává i vinařům.

Válek (TOP 09): Zelená nafta bude i pro vinaře
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Novelizace zákona upravuje systém vratky daně z pohonných hmot, neboli zelenou naftu, zemědělcům. „Oba navržené komplexní pozměňovací návrhy však zapomněly na vinaře, proto jsem se rozhodl Sněmovně na plénu předložit vlastní pozměňovací návrh, který zahrnuje i vinnou révu. Vinaři tak budou mít rovněž možnost využívat zelenou naftu stejně jako ostatní zemědělci,“ vysvětluje poslanec za Jihomoravský kraj Vlastimil Válek (TOP 09). Jeho pozměňovací návrh podpořil i rozpočtový výbor.

Díky přijatým pozměňovacím návrhům bude navíc i vykazování vratky pro zemědělce a vinaře jednodušší. Nově  by mělo stačit prokázat evidenci využití půdy na zemědělství nebo to, že je zemědělec evidovaný mezi chovateli. „TOP 09 bude vždy podporovat malé a střední zemědělce, to se týká i snížení administrativní zátěže, kterou jsme jako klub poslanců podpořili,“ dodává Vlastimil Válek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…