Valtr (ODS): Spolupráce a návaznost zdravotnických zařízení je jednou z priorit

30.04.2018 12:56

Postupnými kroky chce vedení Pardubického kraje zlepšovat návaznosti a spolupráci mezi všemi zdravotnickými zařízeními v regionu.

Valtr (ODS): Spolupráce a návaznost zdravotnických zařízení je jednou z priorit
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Chocně Ladislav Valtr (ODS)

A protože spolupráce je především o lidech, na podnět radního pro zdravotnictví Ladislava Valtra se všichni ředitelé zdravotnických příspěvkových organizací v regionu i představenstvo Nemocnice Pardubického kraje (NPk) sjeli na dvoudenní setkání do Horní Lipky u Králík, kde kraj nechal zrekonstruovat objekt bývalé finanční stráže.

„Společné setkání všech našich ředitelů je dalším krůčkem k přiblížení našich zdravotnických zařízení, tentokrát v mezilidské rovině,“ vysvětlil radní Ladislav Valtr. „Na programu byla jednak porada k naplňování úkolů, které jsme si zadali v akčním plánu vyplývajícího z dokumentu Koordinace a rozvoj zdravotní péče v Pardubickém kraji, ale i méně formální program, kde se ředitelé mohli lépe poznat a vzájemně se tak lépe pochopit a také inspirovat,“ dodal radní Valtr.

Ředitelé zdravotnických zařízení i představenstvo NPk tak například společně řešili různé zátěžové situace v oblasti práce s lidmi nebo prošli workshopem týmové práce s využitím ve spolupráci mezi jednotlivými organizacemi.

Úzkou spolupráci a návaznost mezi zařízeními považuje vedení kraje za jednu z priorit v oblasti zdravotnictví. Proto vznikl materiál Koordinace a rozvoj zdravotní péče v Pardubickém kraji, který mapuje vazby mezi těmito organizacemi. Doporučení, které vyplývají z dokumentu, transformuje do praxe akční plán. Už v únoru se v Pardubicích sešli ředitelé krajských zdravotnických zařízení v oblasti následné péče, nynější výjezdní setkání je tak dalším krokem ve snaze užší spolupráce všech krajských zdravotnických zařízení od Zdravotnické záchranné služby přes nemocnice s akutní péčí, po odborné a rehabilitační ústavy s následnou péčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.