Vandas (DSSS): Pane prezidente, omluvte se

11.06.2016 20:49

11. června 2016 Prezident Miloš Zeman dnes při příležitosti vzpomínkového setkání v Lidicích označil členy Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) za neonacisty.

Vandas (DSSS): Pane prezidente, omluvte se
Foto: DSSS
Popisek: Tomáš Vandas, předseda DSSS

Stejného označení použil i pro naši partnerskou stranu Kotleba – Lidová strana Naše Slovensko.

Kdyby prezident použil slovo „neonacista“ jen v souvislosti s mojí osobou, bral bych to jako úlet v rámci jeho tradičních viróz. Tím, že ale urazil nejen občany České republiky a členy dělnické strany, ale také mnoho slušných a poctivých lidí, překročil hranici slušnosti. To prostě nemohu jen tak přejít.

Rád bych připomenul, že v českém politickém systému by těžko mohla legálně působit neonacistická strana. Pokud má tedy pan prezident důkazy, že tomu tak je, ať vyzve vládu k vypracování návrhu na zákaz činnosti.

Prohlášení pana Zemana však vnímám trochu z jiného pohledu. Stoupající nervozita zastánců eurofederalismu, mezi které prezident vždy patřil a patří, v souvislosti s nejnovějšími průzkumy ohledně referenda ve Velké Británii, kdy zastánci brexitu nyní výrazně převyšují zastánce EU, vyvolává snahu strašit. Britský premiér Cameron straší třetí světovou válkou, náš prezident zase nebezpečím návratu nacismu atd. Je to rovněž pokus ovlivnit podzimní krajské volby a snížit šance naší strany na volební úspěch. I proto tato rétorika.

Již několikrát jsem řekl, že raději budu v očích současné vládní garnitury (a prezident Zeman je její nedílnou součástí celé polistopadové období) extremistou, radikálem a populistou, hájícím náš národ, slušné občany a jejich suverenitu, než tzv. demokratem, kolaborujícím na každém kroku a jdoucí s ohnutým hřbetem na ruku Bruselu či nadnárodním korporacím. Jde nám o tuto zemi, nechceme zde imigranty, nechceme být převálcování islámem a ztratit svoji kulturu a tradice.

Chci pana prezidenta vyzvat, aby se za svá urážlivá a ničím nepodložená obvinění vůči občanům této země omluvil.

Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Tomáš Vandas

  • DSSS
  • předseda DSSS
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…