Vanžurová (Jihočeši 2012): První parkourové hřiště už bude oficiálně otevřeno

04.04.2019 12:22

Nová atraktivita zacílená především na mládež se nabízí jako součást Otavské cyklostezky na Jiráskově nábřeží v Písku. Za objektem střediska Diakonie vyrostlo parkourové hřiště.

Vanžurová (Jihočeši 2012): První parkourové hřiště už bude oficiálně otevřeno
Foto: archiv starostky
Popisek: starostka Písku Mgr. Eva Vanžurová ("JIHOČEŠI 2012")

Areál je sice hotový už od konce minulého roku, oficiálně otevřen bude v pátek 5. dubna v 10 hodin dopoledne. Důvodem několikaměsíční prodlevy bylo zimní počasí, při němž venkovní cvičení tohoto typu pro zvýšené riziko úrazu není vhodné. Své umění zde na úvod předvedou traceuři z týmu Family of Move.

„Hřiště bude určeno aktivním parkouristům různé dovednostní úrovně. Nabídne ale také možnost běžného cvičení a posilování nebo workout na trubkových konstrukcích,“ informuje Petr Jelínek z odboru investic a rozvoje.

Součástí nového areálu je mobiliář pro rodiny s dětmi i starší generaci. Nechybí stojany na kola a hrací prvky pro nejmenší. Na zážitkové parkourové hřiště upozorňuje informační cedule na trase Otavské cyklostezky. Investorem projektu za více než dva miliony korun bylo město Písek. O dodání a instalaci parkourových prvků i všech dalších doplňků se postarala společnost Hřiště.cz. Provozovatelem areálu jsou Městské služby Písek, s. r. o. Akce „Rozšíření turistické atraktivity Otavské cyklostezky-zážitkový park PARKOUR“ byla podpořena dotací Ministerstva pro místní rozvoj ČR z Národního programu podpory cestovního ruchu v regionech, která pokryje polovinu nákladů.

„S požadavkem vybudovat parkourový areál v Písku se na vedení města obrátili místní příznivci tohoto sportu, jejichž počet stále narůstá a v současnosti jich je zde organizovaných už přes dvě stovky. Hřiště je přístupné pro veřejnost a zacvičit se sem může přijít kdokoliv,“ říká starostka Eva Vanžurová.

Parkour je sport francouzského původu, jehož základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B bezpečně, plynule, sebejistě a účinně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím přemetů, salt a skoků při překonávání nejrůznějších překážek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…