Vašíček (SPD): STOP koronaviru v Česku

19.03.2020 12:01

Navrhl jsem dnes bod STOP koronaviru v Česku na zasedání Zastupitelstva hl.m. Praha.

Vašíček (SPD): STOP koronaviru v Česku
Foto: Archiv Roberta Vašíček
Popisek: Předseda zastupitelského klubu SPD v Praze 11 Robert Vašíček

Čtyři základní body jsou informační kampaň na téma imunizace lidského organismu za pomoci vitamínů a minerálů z ovoce a zeleniny. Dále vytvoření zdravotnické a dobrovolnické sítě, která zajistí nákupy, venčení pejsků a úřední záležitosti lidí v karanténě a COVID-19 pozitivních. Dále plošné testování populace Prahy na přítomnost koronaviru ve výtěru úst. A nakonec vybavení občanů respirátory třídy FFP3 a následné vyhlášení uzavřeného města Praha, kam mají přístup pouze lidé v respirátorech. A poté hned obnovit hospodářský život v Praze, zachránit lidské životy a zabránit hromadnému krachu společností, živnostníků a vytvoření statisíců nezaměstnaných.

Zastupitelé hanebně mé návrhy odmítli. Je to neuvěřitelná ostuda, amatérismus a sobeckost volených politiků v Praze. Hanba jim.

Jsem jediný politik, který upozornil na epidemii v ČR již v únoru a nabídl řešení, jak z toho ven. Pamatujte si to, až zase půjdete k volbám.

Zde je můj návrh, který jsem dnes předkládal a který byl odmítnut:

Dámy a pánové,vážené zastupitelky a zastupitelé, ctění občané!

Jmenuji se Robert Vašíček, kdyby mě někdo nepoznal a pevně doufám, že nebudu zatčen za zahalování a toto ctěné auditorium nebude vnímáno jako demonstrace, byť s absolutní a neskrývanou úctou k vám ho považuji za demonstraci odvahy porazit koronavirus v Praze a celé České republice. Jsem zastupitel Prahy 11 a občan hlavního města Prahy. Mám spoustu výhrad k panu primátorovi, ale také k Vládě České republiky. Vyčítám vládě, že za sedm let působení Andreje Babiše nezajistila zdravotnický materiál pro případ nenadálé krize, ostatně řídit stát jako firmu si představuji, že podobně jako v chemičce Lovochemie všichni zaměstnanci a v tomto případě tedy občané budou vybaveni plynovými maskami, v tomto případě totiž respirátory ochranné třídy FFP3. Představte si, že by tato chemička Lovochemie bouchla ředitelství by teprve poté shánělo plynové masky a nechalo  zaměstnance pobíhat v chemických exhalátech po výbuchu. Tak jde ředitel sedět. V případě respirátorů se zdá, že věta řídit stát jako firmu nebyla naplněna. V případě této koaliční rady kritizuji úpornou snahu v době všeobecného nebezpečí udržet modré zóny v Praze jako výraz bezohledného odporného zisku, mamonu a podnikatelského hnusu, který prostě musí stranou, když je třeba lidi donutit, aby co nejvíce přešli na individuální dopravu za použití aut. Jistě si pamatujete  na extempore pana náměstka Scheinherra, kdy mě nechal sledovat při parkování Favoritem, když přitom jeho předchůdci vytvořili z Prahy únikovou hru, kde jde o to, jak co nejvíc o peníze okrást účastníky hry v podobě vlastních občanů.

Mohu naopak pochválit pana primátora za nařízení nosit roušky v době epidemie, bez nadsázky a ironie  mu ze srdce děkuji, protože přes veškeré politické rozdíly v době krize je i můj primátor a já ho podpořím v každém rozhodnutí, které zastaví epidemii koronaviru v Praze.

Chválím také vládu Andreje Babiše za bezprecedentní krok, kterým zrušila v době krize modré zóny v Praze. Poprvé za 23 let s řidičským oprávněním se v Praze cítím jako plnoprávný občan a nikoli lovná zvěř, případě otrok byznysových zájmů klíšťat přisátých na finanční cecíky magistrátních kšeftů. Řeči o tom, jak modré zóny čisté karmu a statisíce Pražanů by bez jejich existence spáchaly sebevraždu nyní nechme stranou.

Nyní k meritu věci, proč jsem přišel a co předkládám: byl jsem první politik v České republice, který upozornil na nebezpečí epidemie koronaviru a téma jsem několikrát navrhl na zasedání zastupitelstva Prahy 11. Je ostuda hnutí ANO, Pirátů, TOP09, hnutí STAN, ale i ODS, že můj návrh na jedenáctce nepodpořili. Jediné Hnutí pro Prahu 11 tento návrh podpořilo. To je skutečná pravda kdo tušil a jednal v předstihu a kdo se veze ve vleku událostí. Jako trendsetter před vás předstupuji s žádostí o schválení bodu STOP koronaviru v Česku. Najděte si stejnojmenné video na youtube, vidělo ho zatím asi 1 000 lidí. V rámci tohoto bodu chci, aby

Praha schválila:

  • bezprecendentní informační kampaň o účincích vitamínů a minerálů na imunizaci lidského organismu proti všem virům a bakteriím nevyjímaje. Všechny podklady vám poskytnu.
  • vytvoření zdravotnické a dobrovolnické sítě, která bude servisovat nakažené a lidi v karanténě tak, aby tito nemuseli vůbec vycházet na veřejnost. Jedná se o zajištění nákupů, venčení pejsků
  • Plošné testování populace hlavního města na přítomnost koronaviru ve výtěru úst podle metody laboratoří Tilia.
  • jakmile budou všichni občané Prahy vybaveni respirátory třídy FFP3, vyhlásit po konzultaci s Vládou České republiky Prahu za město uzavřené lidem bez respirátoru třídy FFP3 a otevřít veškeré provozy, restaurace a ta za podmínky neustálého nošení těchto respirátorů a to jak zaměstnanců, tak hostů, jídlo by se podávalo pouze na zahrádkách a hlavní město by všem podnikatelům poskytlo zábor veřejného prostranství zdarma a bez povolení po dobu trvání epidemie.

Cílem mého návrhu je zcela zastavit nákazu koronavirem v Praze a obnovit hospodářský život v hlavním městě. Jinak vláda i magistrát lidi svými opatřeními ekonomicky zcela zadusí. Pojďme sledovat tyto dva cíle: vymýtit epidemii a obnovit ekonomiku a zachránit veřejné služby a pracovní místa.

Bc. Robert Vašíček

  • Česká republika na 1. místě
  • kontrolní výbor

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.