Vedlich (TOP 09): Začínat svůj mandát skandalizací svých předchůdců je velmi nedůstojné

01.02.2020 16:50

Prohlášení Jindřicha Vedlicha ke lžím Jiřího Bláhy.

Vedlich (TOP 09): Začínat svůj mandát skandalizací svých předchůdců je velmi nedůstojné
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Jindřich Vedlich

Nikdy jsem si nemyslel, že se budu muset vyjádřit na adresu mého nástupce ve funkci náměstka pro rozvoj a investice pana Jiřího Bláhy. Po jeho zvolení jsem se s ním setkal a nabídnul jsem mu, že mu předám a vysvětlím všechny projekty, které byly rozpracovány. Pan Bláha tehdy nadšeně souhlasil. Slíbil, že se mi ozve, stanoví několik termínů a budeme se scházet. Nikdy se mi pak už neozval. Pouze jsem se pak doslechl, že rozhlašuje, že mu nikdo nic nepředal, že nalezl pouze prázdné skříně a že jeho práce je detektivní činnost. Z mého pohledu vrchol trapnosti a ubohosti. Pan Bláha tím zakrývá svoji neschopnost. Kdysi jsem si myslel, ještě když byl vedoucí Živnostenského odboru, že je to slušný člověk. Nyní si to už nemyslím.

Pan Bláha byl jedním z nejdéle sloužících vedoucích odborů. Vedoucí odboru má nejenom právo, ale i povinnost se zúčastňovat každého zasedání zastupitelstva města. Tam primátor a jeho náměstci předkládají jednotlivé návrhy usnesení. To pan Bláha na zastupitelstvu nedával pozor? Asi ne, jak dokládá například kauza prodeje parkovací věže na kola na Riegerově náměstí, kde pan Bláha jasně dokázal, že neví, o čem hovoří. V reportáži České televize řekl, že minulé vedení radnice nedosáhlo se soukromým vlastníkem dohody na tom, za jakou cenu bude realizován odkup věže. Pokud by si tento bezkonkurenčně nejslabší člen vedení města dal práci, zjistil by, že zastupitelstvo města přijalo můj návrh usnesení na odkup věže za 6 mil. Kč. Tomuto zasedání zastupitelstva byl pan Bláha přítomen.

Pravidelně jsem na zastupitelstvu též předkládal zprávu o průběžném stavu ITI (nového dotačního období), tedy klíčových projektech města. To pan Bláha neslyšel?

Odbor rozvoje vytvořil databázi projektů, kde si každý zastupitel i vedoucí odboru mohl přečíst stav rozpracovanosti každého projektu. Proč se pan Bláha s touto databází neseznámil?

Každý vedoucí odboru má přístup do agendy rady města a zastupitelstva. 

Z každého zasedání výboru byl pořizován zápis, tak proč si je nepřečetl? Například z Výboru pro územní plánování a rozvoj města, Investiční nebo Dopravní komise atd. 

Veškeré klíčové projekty města byly projednávány vysoce nadstandardně, vedoucí odborů měli po celou dobu možnost se k nim vyjádřit. Proč pan Bláha tak neučinil?

Pan Bláha byl rovněž dlouholetý předseda Komise místní samosprávy Plácky. Měl i z tohoto titulu nadstandardní možnost se seznamovat s informacemi z vedení města. 

Když jsme nastupovali my, nepamatuji se, že bychom někoho z dřívějšího vedení takto pomlouvali. Osobně jsem nastoupil po ing. Josefu Malířovi. Nikdy jsem proti němu neřekl nic špatného, i když by se něco určitě našlo. Začínat svůj mandát skandalizací a dehonestováním svých předchůdců je velmi nedůstojné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.