Veleba (SPO): Dříve se pálily knihy. Nyní majitelům pravdy a lásky stačí bloknout sociální sítě

18.02.2016 12:05

Dovolte, abych zde popsal jednoduchý příběh, který se udál v tomto týdnu a kde jsem na vlastní kůži poznal nejnovější metody cenzury slova a myšlenek. Jde o moje jednoduché sdělení, které jsem uveřejnil na svém facebooku a zde na Parlamentních listech, které se týkalo mého potkání s modlícími se muslimy na Pražském hradě.

Veleba (SPO): Dříve se pálily knihy. Nyní majitelům pravdy a lásky stačí bloknout sociální sítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Pro zopakování, bylo to toto pondělí, kdy jsem krátce po patnácté hodině potkal na třetím hradním nádvoří modlící se muslimy. Jistě se většina lidí shodne na tom, že je to s ohledem na současnou situaci v Evropě (pokračující migrační invaze) jev velmi neobvyklý a že je správné ho zveřejnit. To jsem také udělal – na svém facebooku a zde na Parlamentních listech, kde to najdete na mé profilové stránce. Ten, kdo si to přečetl, tak si myslím že většinově bude souhlasit s mým názorem, že jsem celou událost popsal střízlivě, že tam nebyl žádný rasismus, xenofobie apod.

To jsem si myslel, ale chyba lávky, začaly se dít věci. Druhý den poté, v úterý večer stoupl dosah mého příspěvku na téměř 100 000 osob a krátce na to mně byla moje facebooková stránka (osobní profil) zrušena! Co se vlastně stalo? Jednoduše řečeno to, že se zorganizovala velká skupina osob, která moji stránku takzvaně nahlásila provozovateli a ten můj osobní profil zablokoval!

Co dodat závěrem? Když to srovnám, tak dříve inkvizice pálila knihy kacířů. V minulém režimu byla přímá cenzura a dnes, v demokracii tu máme novodobé organizátory cenzury. Těm chci ale vzkázat, že je přece jenom trochu jiná doba a že umlčet nepohodlného politika není tak snadné. A také to, že mne tato epizoda upevnila v přesvědčení, že mám pravdu a že moje názory budí u politických protivníků obavy. Tož uvidíme, moje krédo, které zde musím připomenout zní „Jsem z Vysočiny a umím bojovat“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL