Veleba (SPO): Klinika, zelenáč Matěj a ti další vzadu

08.02.2016 17:25

Útok na sociální centrum Klinika není jen zavrženíhodným extremistickým činem. On se také náramně hodí všem, kdo jsou proti Miloši Zemanovi a kdo se neštítí sobotní útok spojovat s prezidentovými názory. Miloš Zeman sobotní útok ostře odsoudil, ale to nikoho nezajímá. To se nehodí do konceptu kritizovat prezidenta za cokoli.

Veleba (SPO): Klinika, zelenáč Matěj a ti další vzadu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

V podstatě se Miloš Zeman opět ukázal jako výborný prognostik, když přesně předpověděl, že se tento čin bude hodit extremní pravici, ale i levici. Ta první stojí za útokem a jistě se teď raduje, jak se jim to povedlo, ale ta druhá je neméně nebezpečná - bude totiž útok používat PAUŠÁLNĚ proti všem odpůrcům bezbřehé migrace.

Což se také okamžitě stalo - o dvě generace mladší politický "zelenáč" Matěj Stropnický na prezidenta dokonce bezostyšně ukázal prstem - ano, je to on, ten který vyzýval k použití zbraně. A že prý se to dalo čekat. A jeho bývalá spolustranička Kateřina Jacques, která si historicky uřízla největší ostudu s biomasou, dokonce šla ještě dál - že prý prezident nácky povzbuzuje! Podobně se vyjadřuje Michal Horáček, o nechutnostech, které padají z úst kritika Rejžka už ani nemluvě.

Toto a právě toto je rozdmýchávání vášní ve společnosti, toto a právě toto je ono rozdělování, které je přisuzováno Miloši Zemanovi.

Prezidentův výrok o kalašnikovu byl vytržen z kontextu, totálně překroucen a zneužit. Úmyslně a navíc premiérem. Vědí to všichni normálně myslící lidé, dokonce i 15 (!) poslanců ČSSD, kteří nezvedli ruku pro usnesení, aby se prezident za "kalašnikov" omluvil. Oproti tomu výroky prezidentových odpůrců, kteří prezidenta spojují s útokem na Kliniku jsou promyšlené, bez skrupulí a mají jediný cíl - zdiskreditovat Miloše Zemana. Bez ohledu na to, jak nebezpečné vášně to ve společnosti může vyvolat.

A to je odsouzeníhodné - na rozdíl od neškodného bonmotu. Už mne tyto reakce unavují a zhusta nebaví, ale jsou zkrátka potřeba a mnoho lidí, soudě podle ohlasů, na ně čeká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…