Veleba (SPO): Kultura projednávání by měla být trošku někde jinde

19.04.2017 16:52

Projev na 6. schůzi Senátu 19. dubna 2017 k Návrhu zákona, kterým se mění zákon o nemocenském pojištění:

Veleba (SPO): Kultura projednávání by měla být trošku někde jinde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Já jenom poznámku, ke které mě vyprovokoval předřečník pan místopředseda Kubera, vaším prostřednictvím pane předsedající.

Nemyslím si, že bychom tady měli zesměšňovat tento návrh tím, že tady budeme do toho plést stravenky a nevím co všechno. Myslím si, že kultura projednávání by měla být trošku někde jinde, i když vím, že je to populární, že to bude v televizi, atd., atd., takže je otázka, co je populismus.

Já bych samozřejmě toto nepodporoval. Mám k tomu v podstatě ambivalentní vztah, ale hlasovat pro to budu. Na klubu jsme se ráno tady o tom vůbec nebavili, neprobírali jsme to, ať si každý hlasuje dle svého přesvědčení.

Ale zcela určitě je to aspoň nepatrný signál k podpoře rodičovství, k podpoře porodnosti. A těmto názorům bych rozuměl, kdyby v těch ostatních mnohem významově důležitějších segmentech v naší zemi byl pořádek. Stravenky, to je strašně věčné a zábavné téma, ale ne pro ty, kteří třeba dělají s lopatou, atd., pro ty je to docela důležité. Ale když žijeme ve společnosti, kdy jsou zavíráni lidé za rozkrádání mnoha peněz, když jsou zavíráni, když se bojí zastupitelé nebo členové, kteří rozhodují o grantech zvednout ruku, jestli je někdo nebude stíhat, kdy jde v podstatě o miliardy korun – a to se tady děje furt a neřeší se to, nebo se to jenom jako řeší ... Odpoledne tady bude jeden velmi kontroverzní návrh jednoho zákona, kde už jsme zásobováni alby, jejichž výroba stála miliony korun, tak si osobně myslím, že toto je věc za prvé co do výše peněz ze státního rozpočtu zanedbatelná, za druhé si myslím, že to je určitý signál. Já to tedy podporuji, a moc bych žádal o to, abychom takovéto věci tady nezesměšňovali. Takhle to vidím já, i když se mě už dávno netýká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.