Velebný ČSSD): Handicapovaní už bydlí

22.07.2016 20:49

Projekt za necelých 58 milionů korun pomohl Moravskoslezskému kraji vybudovat tři střediska pro bydlení v Rýmařově, Vrbně pod Pradědem a Osoblaze. Handicapovaní tak našli střechu nad hlavou.

Velebný ČSSD): Handicapovaní už bydlí
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Patnáct handicapovaných se nastěhovalo do rekonstruovaného domku v Rýmařově, dalších osmnáct do novostavby ve Vrbně pod Pradědem a dvanáct do Osoblahy. Zrealizování významného projektu za zhruba 58 milionů korun se uskutečnilo za podpory evropských dotací, z rozpočtu Moravskoslezského kraje na výstavbě tří středisek bylo použita částka ve výši pěti milionů korun.

„Jsem velmi rád, že se podařilo vybudovat potřebná střediska a dokážeme se tak postarat o naše handicapované spoluobčany. Na velké projekty je důležité čerpat evropské peníze a podílet se na spolufinancování v rámci krajského rozpočtu. Je to velký přínos a pozitivum pro náš region,“ přiblížil poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný.

Klienti díky velkému projektu mají v domácnostech k dispozici jednolůžkové a dvojlůžkové pokoje, kuchyně s obývacím pokojem, relaxační místnosti, prostory pro rehabilitaci a sociální zázemí. Bydlení jim poskytuje soukromí i potřebnou podpůrnou péči personálu. Realizace dvou staveb a rekonstrukce budovy bývalé mateřské školy odstartovala zhruba před dvěma lety. „Velkou pomoc je důležité zajistit handicapovaným, ale i našim seniorům, aby měli důstojné stáří. Je důležité podporovat rozvoj sociálních služeb a organizací, které důkladně pečují o ty, kteří to potřebují,“ v závěru dodal Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.