Velebný (ČSSD): Pokud chceme pomoci Krnovsku, Bruntálsku či Osoblažsku, tak...

25.03.2015 11:56

Poslanec Ladislav Velebný se zúčastnil zasedání valné hromady Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 a I/57. Také si pochvaloval práci tohoto sdružení a pogratuloval nově zvolenému předsednictvu.

Velebný (ČSSD): Pokud chceme pomoci Krnovsku, Bruntálsku či Osoblažsku, tak...
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Poslanec, místopředseda Zemědělského výboru a člen Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ladislav Velebný se v pondělí 23. března 2015 zúčastnil jednání valné hromady Sdružení pro výstavbu komunikace I/11 a I/57, která se konala v prostorách opavské radnice.

Valné hromady tohoto významného Sdružení se kromě členských obcí, měst a firem také účastnili i jeho partneři z řad významných firem regionu. Ty mimo jiné reprezentoval majitel společnosti BRANO a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Pavel Juříček.

Kromě běžné agendy si poslanec Ladislav Velebný se zájmem vyslechl bod, který se týkal stavu přípravy a realizace výstavby klíčových komunikací na I/11 a I/57 mezi Ostravou, Opavou, Krnovem a Bartultovicemi.

„Sdružení funguje již 14 let. Musím konstatovat, že spolupráce s ním funguje na výbornou. Sladily se zájmy jednotlivých měst, obcí po trase I/11, I/57 a Moravskoslezského kraje. Když si uvědomím, že před lety nebyla k dispozici žádná dokumentace, jednotlivé úseky nebyly územně ani technicky stabilizovány a v současné době už stavíme nebo zahajujeme jednotlivé stavby, svědčí o obrovském nasazení a píli lidí, kteří se na tom všem podíleli. Těm patří samozřejmě můj dík,“ řekl po skončení valné hromady poslanec Ladislav Velebný.

Na této valné hromadě došlo také k volbě nového předsednictva a jeho revizní komise. Předsedkyní Sdružení byla zvolena hrabyňská starostka Zdeňka Jordánová (ČSSD), jejím místopředsedou se stal náměstek opavského primátora Josef Stiborský (KDU-ČSL).

„Zvolení Zdeňky Jordánové do této funkce mne potěšilo. Dlouhodobě se podílela na rozvoji dopravní infrastruktury v našem kraji. Držím jí v této nové a náročné funkci palce. Nebude to mít jednoduché. Stojí před námi všemi řada výzev,“ konstatoval Ladislav Velebný.

Jednou z nich je, podle jeho slov, zařazení silničního a železničního koridoru Ostrava – Opava – Krnov – Bartultovice – Opole do globální transevropské dopravní sítě TEN-T. Revize těchto sítí by na půdě Evropské unie měla proběhnout už v příštím roce. O doplnění těchto sítí o zmíněný koridor poslanec Ladislav Velebný, kraj i Sdružení dlouhodobě usiluje.

„Zařazení tohoto silničního a železničního koridoru je pro západní část našeho kraje klíčové. Pokud chceme opravdu pomoci Krnovsku, Bruntálsku či Osoblažsku, tak základem je kvalitní dopravní infrastruktura. Věřím, že tento zájem má také naše ministerstvo dopravy,“ říká rezolutně poslanec Velebný.

Tyto snahy mají podle jeho slov i podporu viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy Pavla Juříčka. Poslanec Ladislav Velebný a zástupci Sdružení tuto podporu v rámci jednání valné hromady ocenili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…