Velebný (ČSSD): Provoz na úzkokolejce a vypravování výletních vlaků by mělo být zachováno

11.07.2016 10:40

Poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný se projel historickým vlakem – úzkokolejkou na Osoblažsku. Zabýval se budoucím zachováním tradičních jízd, rekonstrukcí zastávek a budov a podporou cestovního ruchu a turistiky na Osoblažsku.

Velebný (ČSSD): Provoz na úzkokolejce a vypravování výletních vlaků by mělo být zachováno
Foto: Archiv Ladislava Velebného
Popisek: Ladislav Velebný

Do Třemešné ve Slezsku v sobotu 9. července 2016 dopoledne se vydala delegace v čele s poslancem Parlamentu ČR Ladislavem Velebným. Vyrazila na návštěvu a projížďku historickým parním vlakem s výletními vagóny v rámci Fejného léta, které spadá pod moravskoslezský projekt Techno trasa. 

Před oficiálním startem parního vlaku poslance přivítal tamní starosta, ve vlaku ho přijal ředitel Slezských zemských drah Ludvík Semerák. Během jízdy probíhalo společné jednání se zástupci Slezských zemských drah a Klubu přátel osoblažské úzkokolejky o provozu vlaku, opravách železničních zastávek a přilehlých budov a o budoucím zachování historických jízd i samotné úzkorozchodné dráhy.


„Jsem velmi rád, že jsem se mohl seznámit s provozem historické úzkokolejky na Osoblažsku spojenou s projížďkou parním vlakem. Je důležité pracovat na tom, aby provoz na úzkokolejce a vypravování výletních vlaků byl zachován a podporován. Rozvíjí to cestovní ruch a turistiku na celém Osoblažsku. Budu v tomto směru vždy nápomocen,“ řekl poslanec Ladislav Velebný. 

Jízda historickým vlakem z Třemešné ve Slezsku pokračovala až do Osoblahy, kde se poslanec Ladislav Velebný pozdravil s místním starostou a zúčastnil se kulturního programu. „Chválím Moravskoslezský kraj v čele s hejtmanem Miroslavem Novákem, že na provoz úzkokolejky finančně přispívají a podporují tím turistiku, cestovní ruch a velký kus historie,“ doplnil v závěru Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii