Velebný (ČSSD) navázal spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Bruntále

12.09.2015 22:01

Na Městském úřadě v Krnově zasedalo předsednictvo Okresní hospodářské komory (OHK) Bruntál. Jednání se zúčastnil poslanec Ladislav Velebný a bruntálský ředitel úřadu práce Milan Horna. Došlo zde k navázání vzájemné spolupráce mezi poslancem a OHK.

Velebný (ČSSD) navázal spolupráci s Okresní hospodářskou komorou v Bruntále
Foto: ČSSD
Popisek: Poslanec Ladislav Velebný

Předsednictvo Okresní hospodářské komory Bruntál zasedalo na Městském úřadě v Krnově ve středu 9. září 2015. Společného jednání se také zúčastnil poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný a ředitel Úřadu práce Bruntál Milan Horna. V rámci zasedání se jednalo o problematice dopravní infrastruktury, dopravního napojení a lepší dopravní dostupnosti na Bruntálsko.

„Náš stát je připraven jít do rozsáhlých investic, jako je například budování obchvatu Krnova a Opavy. Zároveň probíhají jednání mezi českým a polským ministerstvem zahraničních věcí ve věci železniční tratě Krnov – Jeseník,“ řekl poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný, který zároveň na zasedání informoval o stavu a opravách místních komunikací, které jsou v majetku Moravskoslezského kraje.

V návaznosti na oblast školství poslanec Ladislav Velebný připomněl, že chybí učňovské a technické obory. „Je zde velmi málo absolventů. Firmám chybí svářeči, zámečníci a další. S tím je také spojena aktivní politika zaměstnanosti a rekvalifikace ve zmíněných oborech. Vše se zdlouhavě a komplexně v rámci kraje soutěží, což nabírá velké zpoždění,“ pokračoval poslanec Velebný. Další oblastí jednání byla i grantová politika a s tím spojené projekty v oblasti vzdělávání zaměstnanců a nezaměstnaných právě v oblastech technických oborů.

Aby se vše postupně dotáhlo do zdárného konce, poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný navázal spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Bruntál. „Smyslem vzájemné spolupráce je nalezení společné řeči a společných kroků, jak hospodářsky a ekonomicky pozvednout náš bruntálský region. Není mi lhostejné, jak zde lidé žijí, proto musíme zapracovat na bodech, o kterých jsme diskutovali,“ uzavřel poslanec Velebný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Adámková (ANO): Vyškrtnutí chráněného distribučního systému nahrává monopolním strukturám

23:08 Adámková (ANO): Vyškrtnutí chráněného distribučního systému nahrává monopolním strukturám

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k zákonu o léčivech