Vích (SPD): IX. Regionální konference SPD LBK zvolila nové vedení na další tři roky

14.11.2021 7:35

V soboru 13. listopadu 2021 se konala již IX. konference Regionálního klubu hnutí SPD Libereckého (RK), na které bylo zvoleno staronové regionální vedení na další volební období a delegáti na celostátní konferenci.

Vích (SPD): IX. Regionální konference SPD LBK zvolila nové vedení na další tři roky
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Radovan Vích

Celá konference proběhla dle předem připraveného programu. Jednání jsem jako dosluhující předseda zahájil přivítáním všech přítomných, včetně našeho předsedy hnutí SPD Tomia Okamury a místopředsedy Radima Fialy a člena předsednictva Radka Rozvorala. Následovalo určení zapisovatele a ověřovatele zápisu, volba volební a mandátové komise a dále návrhové komise – vše dle jednacího řádu konference a stanov hnutí SPD.

Po schválení programu konference vystoupil se svým projevem předseda Tomio Okamura, který podal všem přítomným obsáhlou informaci o činnosti předsednictva hnutí SPD, o práci hnutí v Poslanecké sněmovně, zhodnotil volební kampaň a seznámil s volebními výsledky letošních voleb hnutí SPD v celostátním měřítku. Poté si vzal slovo místopředseda hnutí SPD Radim Fiala a též podal přítomným informace z vedení hnutí SPD z celostátního pohledu. Pak jsem přednesl zprávu o činnosti RK, ve které jsem informoval o práci hnutí, stavu členské základny, zhodnotil jsem předchozí volební období v roce 2020 a dále proběhlé letošní volby do Poslanecké sněmovny, kde jsme dosáhli v Libereckém kraji 11 procent.

Pak již následovala volba nového vedení na další tři roky. Post předsedy RK jsem obhájil, když jsem neměl protikandidáta všemi hlasy přítomných delegátů Jako jediný jsem se zdržel. Dále byli zvoleni za místopředsedy Mgr. Michal Švarc a tajnou volbou ze dvou navržených kandidátů také Bronislav Kalvoda. Poté byli odsouhlaseni navržení delegáti na celostátní konferenci hnutí SPD, která je plánována v prosinci tohoto roku.

V následné diskusi nejvíce dotazů směřovalo na předsedu Tomia Okamuru. Na otázky odpovídalo i nově zvolené vedení RK. V rámci posledního bodu jednání bylo schváleno navržené usnesení. Před ukončením jsme si společně vyslechli hymnu hnutí SPD a na závěr předsednictvo Regionálního klubu poděkovalo všem přítomným za jejich účast a práci pro hnutí SPD.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Ing. Radovan Vích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL