Vích (SPD): Merkelová ve Španělsku aneb Tonoucí se stébla chytá

17.08.2018 5:38

Víkendové jednání mezi německou kancléřkou Angelou Merkelovou a španělským lidoveckým premiérem Pedrem Sánchezem je pouze dalším ze zoufalých pokusů odvrátit rozpad současné vládní koalice Křesťanských demokratů, Křesťansko-sociální unie a socialistů.

Vích (SPD): Merkelová ve Španělsku aneb Tonoucí se stébla chytá
Foto: archiv
Popisek: poslanec Radovan Vích (SPD)

V Bavorsku se konají za pár týdnů zemské volby a křesťansko-sociální unii Horsta Seehofera hrozí nejhorší poválečný volební výsledek z důvodu dopadů ilegální imigrace a nárůstu volebních preferencí proti imigrační AfD. To by s největší pravděpodobností znamenalo pád vlády a definitivní konec Angely Merkelové na pozici kancléřky.

Migrace trvale pokračuje a smlouva o přerozdělování ilegálních imigrantů a jejich navracení do první země registrace v rámci Evropské unie, známá pod názvem Dublin, dlouhodobě nefunguje, a tak kancléřka, které je všechny do Evropy v roce 2015 pozvala, se zoufale snaží všemi silami a prostředky najít řešení a odvrátit tak katastrofu, která se na Evropu řítí. Španělsko je tak první zemí, jež s Německem uzavřela dohodu o navracení migrantů, zachycených na německých hranicích, kteří se již dříve zaregistrovali ve Španělsku.

Ing. Radovan Vích

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • poslanec

Právě tudy dnes do Evropy míří nejvíce afrických obdivovatelů Alláha, když Itálie odmítá přijímat ve svých přístavech lodě neziskovek s migranty a stejně jako Řecko již tuto situaci nemá plně pod kontrolou. Migranti a jejich rozmísťování jsou podle německé kancléřky Angely Merkelové problémem všech zemí Evropské unie, nejen států podél Středozemního moře. Jeho řešení tak i nadále vidí ve vzájemné spolupráci všech států EU. Pro nás to znamená uvedení v praxi připravovanou smlouvu EK s pracovním názvem Dublin IV s návrhy na trvalé přerozdělování migrantů mezi jednotlivé členské státy EU s možností se z těchto kvót vykoupit.

Jednoznačně odmítám všechny tyto prvky nátlaku na jednotlivé suverénní státy. V oblasti ilegální imigrace musí být zachován status quo, tedy aby pravomoci včetně rozhodnutí o výběru zdrojových zemí, počtu migrantů, jejich odborné kvalifikace, možnosti odmítnutí žadatelů atd., zůstaly plně v kompetenci příslušných orgánů ČR.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce