Vícha (ČSSD): Podařilo se nám obsadit důležitá místa v orgánech Senátu

16.11.2018 15:20

Na ustavující schůzi Senátu 12. funkčního období byli zvoleni do orgánů Senátu také dva senátoři za ČSSD. Senátor Ivo Bárek je předsedou Mandátového a imunitního výboru, Miroslav Antl je znovu v čele Ústavně právního výboru.

Vícha (ČSSD): Podařilo se nám obsadit důležitá místa v orgánech Senátu
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor a starosta Bohumína Petr Vícha (ČSSD)

„Přestože senátorský klub ČSSD po posledních volbách početně oslabil, podařilo se nám obsadit důležitá místa v orgánech Senátu,„ konstatuje předseda Senátorského klubu ČSSD senátor Petr Vícha. „Jsem především rád, že Milan Štěch bude i nadále působit ve vedení Senátu jako jeho místopředseda. Je to nesporně ocenění jeho více než dvacetileté práce v Senátu a posledního působení ve funkci předsedy Senátu. Milan Štěch je zcela určitě člověkem na svém místě.“

Senátorský klub ČSSD má rovněž zastoupení ve vedení dvou komisí. Senátor Miroslav Nenutil, je opět v čele Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova. A senátor Jiří Dienstbier je předsedou Stálé komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury.

„Usilovali jsme o poměrné zastoupení ve vedení Senátu i ve výborech a komisích, což se nakonec podařilo. Všichni naši předsedové odvedli v minulém funkčním období velmi dobrou práci a mají tak na co navazovat," uvedl předseda Senátorského klubu ČSSD Petr Vícha.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.